Članki

Zakaj me ne ljubi?

"Ljubim ga z vsem srcem, a njemu je vseeno. Ne zmeni se zame, ni mu mar, kako se počutim, ne zanima ga, kaj želim in po čem hrepenim, vseeno mu je za moje bolečine … "

Kaj je ljubezen in kaj ljubite? Njega ali svojo podobo njega? Ali ga res ljubite ali ste le ustvarili navado? Z mislijo nanj se prebudite, z mislijo nanj zaspite. Vsaka misel ima energijo in te energije se zbirajo v vas. Vse več je teh energij, vse bolj ljubite. Vsaj zdi se vam, da ljubite. Velikokrat ljubite z glavo in ne s srcem. Um ustvarja pravljico v nezavednem, dopoveduje vam, kako malo bi bilo potrebno, da bi bili srečni. Prepričuje vas, da le še malo počakajte, da bodite obzirnejši, manj zahtevni, da potrpite in da sta si usojena. Um proizvaja samo tiste misli, ki so mu všeč. Je v svojem elementu ustvarjanja. Išče izgovore in opravičila.
Hkrati z umom se pojavi ego. Ta ni tako zadovoljen in zato zahteva zadoščenje. »Zakaj dovoliš, da tako dela s tabo? Ti si vendar kraljica, pokaži mu, da ni pomemben. Dokaži mu, da ti je vseeno zanj. Bodi močna in se začni zabavati. Naj ne vidi, da ti je hudo.«
In potem se pojavi spet um in analizira vsako najmanjšo podrobnost, na dan vleče spomine in hkrati ustvarja prihodnost. Svetlo, ko bosta srečno skupaj in temno, če ne bosta. A vi ste vse bolj in bolj izčrpani.

"Morda česa ni prav razumel, povej mu, napiši, razloži".

"Ja, napiši in povej mu," se oglasi ego, "napiši mu vse, kar si zasluži in kar si misliš o njem."

"Potem se lahko zgodi, da se ne bo več oglasil, da ga bom za vedno izgubila," pravi um.

Tako se bolj ali manj intenzivno nadaljuje notranji dialog, dovolj hitro, da komaj zaznate misli in dovolj intenzivno, da ne obvladate ne enega ne drugega. Um in ego sta v tem primeru gospodarja vašega telesa. Za nič drugega ni prostora. Ljubezen je le izgovor, da se jima nekaj dogaja. Najmanj od vsega ljubita mir in ravnovesje. Popolnoma vas okupirata, pobirata moči in vas vozita od dna do vrha in nazaj.

Kaj se dogaja z vašim srcem? Česa si želi vaše srce? Kako boste našli stik s svojim srcem, če ste z umom popolnoma okupirani? Kako boste slišali svoje srce, če ga preglasi ego s svojimi zahtevami? V srcu domuje ljubezen in če vam uspe slišati svoje srce, vam bo sporočilo naslednje:
"Ja, ljubiš ga in ljubiš ga lahko naprej. A ne pričakuj, ne zahtevaj, spusti ga. Utrujeno sem, potolaži me in pozdravi. Ne dajaj me neprestano na stranski tir. Dovoli, da si oddahnem. Naj ti postanem zopet pomembno. Hlepiš po tem, česar ne daješ meni, obrnjena si navzven, namesto navznoter. Ničesar ne moreš dobiti, če tega ne daš najprej meni. Nič ti ne bo ušlo, ustavi se malo, dovoli mi malo predaha in ne dovoli, da me um in ego ranita vedno znova."

Morda je malo težje razumeti, a nekaj podobnega bi vam sporočilo srce. Srce ne zahteva, srce samo daje to, kar ima in to se mu vrača. "Stopite" do svojega srca in ga začnite ljubiti in spoštovati. Naj vam postane pomembno.

Če vam uspe, se lahko povežete s svojo dušo. Slišali boste sporočila: "Ne bodi žalostna. Ničesar ne izgubljaš. Ljubezni je dovolj, le dopusti, da pride k tebi. Ne dovoli umu, egu in strahu, da te zavajajo. Sedaj se nahajaš v ječi skrčenosti in obupanosti, kakor je ne želiš, tako je nočeš zapustiti. Nič dobrega ne more priti skozi te zidove. Zaupaj, izstopi, ukroti um in ego in potolaži srce."

Poskusite in pripravite se na čudež. Ne boste prvi. Vsaka podobnost z resničnimi osebami in dogodki je zgolj naključna.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC