Članki

Negotovost

Negotovost je eden izmed najneprijetnejših položajev, v katerem se lahko znajdemo. Negotovost je čakanje na rezultat, na izid, na dobljeno ali izgubljeno. Včasih bi pristali tudi na »pogodbo z hudičem«, samo da bi bilo konec čakanja in negotovosti. Samo da bi že vedeli. V življenju ni vse odvisno od nas in čakamo na rezultate mature, čakamo odgovor za službo, čakamo na dve črtici nosečniškega testa, čakamo rezultat nuhalne svetline, čakamo na zdravniške izvide, čakamo, da se pozno ponoči naš mladostnik vrne iz žura, čakamo ali bo poklical, ali ne bo poklical, čakamo, čakamo, čakamo … In med tem čakanjem ima naš um lahko zabavo. Ne majhno, ampak veliko. Ker je na zabavo prišel tudi strah in slaba samopodoba, nezaupanje vase in slabe izkušnje preteklosti, na zabavo pridejo vsi podatki, ki smo jih preko let nabrali, ne da bi se sploh zavedali; od grozljivih prometnih nesreč in mamil, do smrtnih bolezni, od tega, da služb ni, ker je gospodarska kriza, do statistike plodnosti in še in še in še … Od naše samopodobe, zaupanja vase, od naše notranje naravnanosti, od čustvene stabilnosti, predvsem pa od tega, koliko sploh poznamo sebe in mehanizme, po katerih delujemo, je odvisno s kakšnimi energetskimi poškodbami bomo dočakali končni rezultat.

Zaradi negotovosti ostajamo v situacijah, ki niso neugodne. Ne vemo, kaj prinaša sprememba. Šele, ko je stanje v katerem smo hujše od strahu, ki ga vsebuje negotovost, se premaknemo naprej. Zakaj ljudje čakamo tako dolgo? Zakaj moramo priti do dna, kot se reče? Zato, ker takrat nimamo več kaj izgubiti. Ko človek nima več česa izgubiti, naredi spremembe. Koliko izgovorov najdemo, preden kaj spremenimo? Iščemo in hočemo garancijo. Hočemo zagotovilo, da bo potem bolje. Ampak garancije v življenju ni.

Ne bojte se, tudi spremembe so v ravnovesju. Niso vse slabe in niso vse dobre. Zato poiščite moč v sebi. Ko vas je strah si povejte, da ste dali v življenju že mnogo hujših stvari skozi in boste tudi to. In točno tako bo. Naredite spremembo prej, preden vas življenje prisili v to. In ne, čisto zares vam ni treba priti na dno, da se boste potem lahko dvignili.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC