Članki

Ne borite se

Verjetno ste že slišali, da nekateri menijo, da se je v življenju potrebno boriti, da imajo nekateri ljudje sovražnike in pogosto za vsakdanje nevšečnosti uporabljajo besedo katastrofa. Niti najmanj ni pomembno, kaj sporočate drugim, pomembno je, kaj sporočate sebi. O moči uma ste verjetno veliko prebrali in o tem, da kar posejete, boste poželi, in da danes ustvarjate prihodnost.

Poglejmo, kaj pomeni, boriti se. Borba pomeni boj in napor. V boju izid ni nikoli vnaprej znan in to je prva neznanka. Neznane stvari vedno v sebi nosijo negotovost in strah. Dve energiji, ki vam popolnoma nič ne koristita, le okrepita vaš strah za obstanek. Zato se še bolj skoncentrirate, zaradi strahu vložite še več energije in začnete pritiskati. Več pritiska povzroči samo več upora. V vaših mislih se zasidra beseda boj, ki v nezavednem pomeni biti ali ne biti.

Sovražnik je oseba, ki vam želi škoditi, vas uničiti. Večina ljudi nima okrog sebe nobene takšne osebe. Včasih se sami sebi zdimo čisto prepomembni, ker se ljudje z nami ne ukvarjajo toliko, kot si domišljamo. Radi zvedo kaj sočnega, a že čez nekaj trenutkov na to pozabijo. Ljudje niso sovražniki. Največ sovražnikov naredite sami v svoji glavi. Ko ustvarite sovražnika v svoji glavi, mu dodate energijo. In s tem ustvarite resničnost.

Katastrofa ni slabo vreme, niso zastoji na cesti, ni otrok, ki se vrže po tleh od trme, ni avto, ki ne vžge. Vse to se nevšečnosti. A če za takšne stvari v vaših mislih prevladuje beseda katastrofa ali kaj podobno grozljivega, telo odreagira. Obvarovati se katastrofe pomeni preživeti. Sprožijo se obrambni mehanizmi. Rešitvi sta samo dve; boj ali pobeg. V nezavednem delu se sprožijo mehanizmi za ti dve rešitvi. A v realnem življenju ne naredite ničesar, ker ni kaj narediti. Po dežju pride sonce, prometni zamašek se sprosti, otrok postane spet vaš sonček in avto slej ko prej spet vžge. A globoko v vaši notranjosti je še vedno vse pripravljeno na akcijo. Ker sporočila o dejavnosti ni, katastrofa še vedno grozi in zato nastane zmeda. Čez nekaj časa se pojavi tesnoba. Nejasen, neopredeljiv strah, ki racionalno ni upravičen. Če je katastrofa vaša domača beseda, ste ogroženi. Vsak dan, neprestano.

Tako ustvarjate resničnost. Zakon privlačnosti deluje zelo dobro in deluje na vseh področjih. Življenje postane boj, v svoji bližini imate sovražnike in dogajajo se vam katastrofe. Odlične sestavine za še več borbe, še več sovražnikov, še več katastrof. In potem pravijo, da ima hudič mlade, da se je zgodilo to, česar so se najbolj bali … saj so na tem največ delali.

Spremeniti razmišljanje, kontrolirati misli na začetku ni niti najmanj enostavno. Misli so ubesedenje tega, kar je globoko v vaši notranjosti. Ustvarja jih vaša naravnanost, ki je sprejela določena prepričanja. Ti imajo močno energijo, podkrepijo jih občutki, ki še bolj poganjajo in utrjujejo določeno misel. Za to da ustavite, odstranite in spremenite neko misel, ni dovolj, da zanikate obstoj neke misli. Vzemite si čas in poiščite »tisto«, o čemer sem nedolgo nazaj pisala. Prenehajte se boriti. Nekateri se borijo za spoštovanje, za ljubezen, za priznanje … Za te stvari se ne morete boriti. Bolj kot se boste borili, bolj ko boste zahtevali, bolj ko boste želeli izsiliti, bolj se vam bo odmikalo. Spustite. Preprosto spustite. Spuščanje ne pomeni ne delovati. Spuščanje pomeni, da ne grabite, ne hlastate, se ne borite, niste v vlogi ubogi jaz, ker imajo drugi večjo srečo od vas. Spustite in opazujte občutke. Z njimi se ukvarjajte, ozavestite misli, ki prihajajo, poiščite »tisto«, potolažite srce. Sledite občutkom in mislim in ugotovili boste, da ljubezen ne boli. Cepeta prizadet ego, zato boli, strah rovari, zato boli, občutek manjvrednosti ima svoj žur, zato boli in zato ste jezni. Ne potrebujete tega, ne borite se, spustite in se pripravite na večjo ljubezen, ki prihaja.

In delujte. Ne hlastajte, ne vlecite, ne silite, ne manipulirajte, ampak delujte. Nehajte iskati vzrok v drugih. Vprašajte se, kaj želite doseči. Če želite nekaj spremeniti na sebi, v sebi, nekaj dobiti, pritegniti in vam to do sedaj ni uspelo, nekaj delate narobe. Kaj je »tisto« kar mi nagaja, kar me ovira? Meditirajte, pojdite na sprehod ali med likanjem in kuhanjem razmišljajte o tem. Postanite sam sebi najboljši prijatelj. Spoznajte svoje meje in svoje sposobnosti, spoznajte svoje strahove in želje, spoznajte sebe. Poiščite ljudi, ki to, kar vi želite, imajo in poglejte, kako delujejo.

Finančno stabilni ljudje imajo svoje delo radi, naredijo več kot je potrebno in ne delajo zgolj zaradi denarja. Ljudje z veliko socialno mrežo so iskreni in prijazni, pripravljeni pomagati, zabavni in na njih se lahko zanesete. Uspešni športniki veliko časa namenijo treningu, ne odnehajo, ko je težko, preučujejo prehrano in so disciplinirani. Pri njih besedna zveza, danes se mi ne da, ne obstaja. Ljudje v dobrih partnerstvih živijo. Moški in ženska se spoštujeta, všeč jima je raznolikost drug drugega in jo poskušata razumeti in sprejeti, čutita pripadnost, zaupanje, varnost, ponosna sta drug na drugega, uživata drug ob drugem in vse to in še več je ljubezen.

V svoji glavi, s svojimi mislimi ustvarjajte svet, ki ga želite, a še prej odstranite svet, ki ga ne želite. Poglobite se vase, brskajte po sebi, ne bojte se. Poiščite pravi problem. Kaj je »tisto« zaradi česar …

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

ZAVEDANJE
KOMUNIKACIJA
SPUSTI, SAMO SPUSTI