Članki

"tisto"

Kadar se dogaja, da nekaj ne teče po vaših željah in pričakovanjih, kadar vas nekdo razjezi, užali, prizadene, razočara, iščete odgovor. Navadno se sprašujete se, zakaj se vam to dogaja, zakaj ravno vam, zakaj nimate sreče v življenju, zakaj srečujete moške, za katere se morate potruditi, jih čakati, se dokazovati …  Sprašujete se, kaj lahko naredite, da bo drugače, da boš šef v službi videl, da pridno delate, da ste sposobni … sprašujete se, zakaj ljudje okoli vas vsaj včasih ne naredijo nekaj takega, kar vi delate za njih, zakaj vas vaš partner ne ljubi tako kot vi njega … Sprašujete se, zakaj in kaj lahko naredite, da bo nekaj drugače. Iščete krivca ali krivce. Nihče noče biti kriv in krivde se vsi otepajo. Če krivdo naložite sebi, se počutite slabo, če krivdo naložite drugemu, se bo branil in jo prevalil nazaj na vas in počutili se boste še slabše. Niha vam razpoloženje, malo ste jezni, občasno užaljeni, smilite se sami sebi, odločite se, da je zdaj dovolj in spet ugotovite, da ne bo šlo … Veliko časa in energije porabite za majhen rezultat in slej ko prej se vse vrne na stare tire.

Predlagam vam, da začnete iskati pravo vprašanje. Šele s pravim vprašanjem pridete do pravega odgovora in lahko nekaj spremenite. Začnite iskati vzrok. Kaj je "tisto" kar vas je pripeljalo v takšno situacijo, kaj je "tisto" kar pravzaprav potrebujete, kaj je "tisto", kar za vsako ceno želite, kaj je "tisto" zaradi česar ostajate, pristajate, se trudite, jezite, upate, obupujete, želite …

Na primer, da ste zrasli v okolju, kjer je denar pomenil nekaj slabega, če ste dobivali sporočila, kot je npr., ni čudno, da si je zgradil takšno hišo, če je pa denar nagrabil, ali denar pokvari ljudi, ali skromnost je vrlina, naš otrok je skromen, ne zahteva veliko … Temu dodajte čustva, ker čustva so tisto, kar dajejo težo; zaničevanje in prezir v prvem primeru in vrednost v zadnjem primeru in dobite pravi odgovor. Kaj je "tisto", zaradi česar nikakor ne pridete na zeleno vejo, ne glede na to, kako in koliko delate. Kaj je "tisto" in kako bi bilo, če bi bili bogati, če bi bili nesramno bogati. Zaprite oči in za trenutek si to predstavljajte in presenečeni boste nad spoznanjem. Ljudje pravijo, da jih preplavi občutek groze, najraje bi zbežali, na bruhanje jim gre, ko se v to poglobijo. In to je "tisto", kar jim dela težave.

Če želite shujšati in vam nikakor ne gre, se vprašajte, kaj je "tisto". Kaj je "tisto", zaradi česar se vedno zredite nazaj? Kaj je skrito globoko v vas? Morda to, da ste pred svetom varni? Morda to, da so suhice neumne, morda to, da jih moški gledajo kot spolni objekt? Nedolgo nazaj je mlada ženska prišla do spoznanja, če bom suha, bom morda komu všeč in potem me bo spoznal in bo videl, kako slaba sem. To niso enostavna spoznanja, bolijo, ampak to je "tisto", kar oteži hujšanje ali povzroči jo-jo učinek.

Če imate težave v partnerskem odnosu, se začnite spraševati, kaj je "tisto", kar pričakujete, kar želite in ko pridete do odgovora se vprašajte, je to res "tisto", kar vam partner sploh lahko da. Če srečujete "neprave" moške, se vprašajte, kaj je "tisto", da takšne moške pritegnete, kaj je "tisto", da vstopite v razmerje, ki je že na začetku obsojeno na propad. Kaj je "tisto", kar vas prepričuje, da sta si usojena, da sem morata skupaj nečesa naučiti …

Če vam ljudje neprestano skačejo po glavi, vas izčrpavajo, grdo delajo z vami, vas izkoriščajo, nalagajo krivdo, se vprašajte, kaj je "tisto", kar vam preprečuje, da se postavite zase, da rečete dovolj je.

Misli, prepričanja, predstave dobilo težo, ko jim dodate čustva. Do tega pa zavestno pridete, ko si dovolite in upate. Prepričanja, vzorce iz preteklosti lahko spremenite v trenutku, vendar ne tako, da si boste rekli, zdaj to prepričanje zame ne velja. Če spremenite samo v glavi, ne boste ničesar spremenili. Lahko se nekaj časa prepričujete, čez čas pa boste spet na istem. Spremenite v kombinaciji glave, srca in duše. Že kombinacijo glave in srca je težko razložiti, že da to dvoje povežete na pravilen način, potrebujete precej poguma, ne znanja, poguma, in šele naslednja stopnja, ko se v sebi res počutite varni, ko se dobro počutite v svoji koži, lahko začnete povezovati z dušo. Tu ne gre več za misli in občutke, preprosto gre za vedenje. Veste, globoko, globoko v sebi.

Vaja dela mojstra, več ko boste delali na tem, hitreje in lažje vam bo šlo. Lahko delate sami, lahko vam pomagam, za začetek pa začnite iskati pravo vprašanje. Več časa namenite vprašanjem kot odgovorom. Kaj je "tisto"?

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC