Članki

Razmerja

Ob vseh nasvetih o odnosih postane človek malo zmeden. Naenkrat se zave, da ne živi tako, kot piše v različnih navodilih, partnerju manjkajo določene lastnosti, ki bi jih po napisanem moral nujno imeti ali pa sami govorite stvari, ki so skrajno nespametne, če ga želite obdržati (tako navadno piše – obdržati, kot da je kos pohištva).

Kako torej vedeti ali je vaše razmerje dobro ali ne ravno dobro. V dobrem razmerju napredujeta oba. Moč, trdnost in pot nekega razmerja se pokaže takrat, ko nastopijo težave. Kako jih rešujeta? Na plečih drug drugega ali z ramo drug ob drugem.

Dobro razmerje ne pomeni, da se vedno v vsem strinjata, ampak kako to rešita. Ali se, lahko tudi malo bolj goreče, o tem pogovorita, se poslušata, poskušata drug drugega razumeti in skleneta kompromis, spremenita mnenje, ker so odtehtali argumenti drugega, ali pa se vname prepir, kjer drug drugemu očitata, se obtožujeta in vlečeta na dan stokrat že prežvečeno zgodovino, ki je še vedno dovolj dobro orožje, da drugega ranita.

Dobro razmerje pomeni, da se lahko zaneseta drug na drugega. Besede se morajo skladati z dejanji. Obljube morajo postati realnost.

Dom je oaza, kjer se spočijete in nabere moči. Dom niso stene, dom so ljudje, ki vas podpirajo, imajo radi in vi njih. V domu ste razumljeni in sprejeti.

So razmerja, v katerih ljudje tonejo in so razmerja v katerih ljudje vzcvetijo. Upam, da je vaše to drugo.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

ZAGANJANJE V ODNOSU
MAHAM Z REPKOM
ŽELJA PO VRNITVI