Članki

Ali me ima rad?

Ali mislite, da me ima rad? Koliko me ima rad? Govoril je, da me ima rad, a je vseeno odšel. Če me ne bi imel rad, bi/ne bi... Če bi vedela, da me nima rad, bi odšla, takoj, a pravi, da me ima. Če me je imel rad, kako je lahko kaj takega storil?

Take stavke pogosto slišim. Ženske so razdvojene, žalostne, prestrašene, jezne, utrujene, naveličane, a vseeno vztrajajo, se trudijo, so tiho, čakajo, govorijo, histerirajo, jočejo, boli jih...

Moj odgovor je da. Ima in imel te je rad. Ima in imel te je rad na svoj način, ker drugače ne zna. Tudi me ljubimo na naš lasten način. Rad te ima za eno srečanje na teden. Rad te ima, a rabi svobodo. Rad te ima, a mu je bolj ali manj vseeno za tvoje hrepenenje. Rad te ima, a druge ima tudi. Rad te ima, a ga ne zanima, kaj se ti je dogajalo čez dan. Rad te ima, a mu je družba prijateljev pomembnejša, prijetnejša, ustreznejša... Ima in imel te je rad. Na njegov način. In nikoli ne bo drugače. Tega ne spremeni ne skupno življenje, ne poroka, ne otrok, ne gradnja hiše, ne hipoteka. Rad te ima toliko, kolikor ti posveti časa, pozornosti, varnosti, veselja, sreče... Rad te ima toliko, kolikor mu je pomembno kako se počutiš, kaj si delala, kaj se ti je zgodilo, česa si želiš, kaj občutiš... Rad te ima toliko, kolikor se njegove obljube tudi uresničijo, kolikor svojega življenja želi deliti s tabo.

In zdaj vprašanje zate: Ali ti je to dovolj? Ali si pripravljena s toliko ljubezni živeti še naslednjih 5, 15 ali 50 let?
Rad te ima. Na svoj način.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC