Članki

objem srca

Nikoli nisem bila spretna z besedami. Že odkar pomnim, jih uporabljam le kot nujno orodje za premagovanje vsakodnevnih odgovornosti. Rada pa objamem. Prave osebe. Moje osebe. Mislim, da s tem povem vse. Kljub temu bi rada na papir spravila moje doživljanje srečanja z Jano. V moje življenje je prišla po naključju. Nisem je iskala, saj se nisem zavedala, da jo potrebujem. A sedaj, po zgolj nekaj srečanjih z njo in njeno pozitivno energijo, čutim neko nepojasnjeno olajšanje. 

Življenje mi ni nikoli prizanašalo. Vem, da nikomur v resnici ne in priznam, da sem doživela tudi čudovite trenutke. A vendarle - včasih se počutim, kot da me preizkuša, koliko lahko še prenesem.

Jana mi je pomagala dojeti, da so temni trenutki preteklosti preteklost, da so bremena sedanjosti življenje in da sem lahko tudi jaz le JAZ, s svojimi potrebami, željami, sanjami... In da s tem ni nič narobe.

Ker sem spremenila svoj odnos do okolice, tudi okolica spreminja svoj odnos do mene. Jana mi je dala občutek, da je vsak problem že nekako rešljiv. Morda ne takoj, morda ne na hitro, a vendar - rešljiv. In da nisem za vse odgovorna sama.

Iz utrujene ženske, ki je bila obtežena z vsemi mogočimi utežmi, je pokukala deklica, ki mi pravi, da se ima fino. Da ji je vsake toliko časa hudo, a da je v resnici OK. Res sem OK.
Hvala Jana.

Mala deklica

Foto: Flickr