Članki

Prva zgodba - Po dvajsetih letih

Preden sem se odločila za obisk Studia Heliantha sem imela, milo rečeno, kar precej emocionalnih težav. Živela sem v konstantnem iracionalnem strahu, borila sem se z velikim pomanjkanjem samozavesti, z velikim cmokom v grlu, ki je postal že takšna stalnica, da ga že skoraj opazila nisem. Pa vendar tisti občutek v grlu nikoli ni bil tisti pravi. Imela sem težave s soočanjem z ljudmi, vse kar sem želela povedati, sem vedno "zavijala v vatko", vedno sem bila vsem na razpolago in s tem dovolila, da me ljudje izkoriščajo in nisem bila sposobna soočanja z ljudmi. Vedno sem vse zadržala v sebi, kar pa me je razžiralo. Vrtela sem se v nekem začaranem krogu iz katerega nisem in nisem znala izstopit.

Pred kakšnim mesecem mi je kolegica poslala povezavo do strani Studia Heliantha. Ker sem pred tem poizkusila že toliko različnih stvari, sem bila precej skeptična. Kolegica mi je povedala, da je Studio Heliantha obiskala že sama in da pri sebi vidi spremembe. Po pogovoru z njo sem se odločila, da bom obiskala Studio Heliantha, saj mi konec koncev zadeva škodovati ne more.

Ko sem prišla v studio, sem bila takoj na začetku prijetno presenečena nad gospo Jano, saj iz nje "seva" umirjenost in prijaznost, katere pri ljudeh nisem vajena. Vajena sem ljudi, ki imajo vedno premalo časa, so živčni, nesramni itd... gospa Jana pa je bila zelo osvežujoče nasprotje takšnih ljudi. Takoj te pripravi do tega, da se umiriš :).

Gospe Jani sem povedala, kaj me muči in začeli sva s tretmajem.

Že pri prvem tretmaju me je pripravila, da sem se soočila s stvarmi, katere sem zakopala globoko v sebi in pustila, da me razjedajo vsak dan sproti. Ko sem se sprostila teh stvari, ko sem o njih spregovorila, sem se počutila, kot da bi iz sebe odvrgla ogromno skalo. V bistvu sem našla vzrok za svojo neodločnost, preplašenost in pomanjkanje samozavesti. Zaradi enega dogodka, ki se mi je zgodil v osnovni šoli, sem trpela 20 let! 20 let sem skušala najti vzrok za zgoraj omenjene težave... neuspešno. Nato pa kot strela iz jasnega prileti ta boleč spomin. Gospa Jana mi je povedala, kaj naj storim, kako naj se s tem soočim in poslušala sem jo.

Po kakšnem tednu sem začela sama pri sebi opažati spremembe v vedenju. Kar naenkrat sem se začela postavljati za sebe. Soočila sem se s parimi ljudmi, zaradi katerih sem imela veliko težav. Že po prvem tretmaju in vizualizaciji mojega cmoka v grlu, je ta izginil in pravzaprav ga nekako ne čutim več. Prav nič ga ne pogrešam :).

Ne vem, kako naj razložim, vendar... 20 let sem iskala odgovore in jih nisem našla, nato pa pridem v Studio Heliantha in pri prvem obisku se mi ponudi odgovor? Ne, po mojem mnenju to ne more biti zgolj naključje. Prepričana sem, da mi je gospa Jana s svojim znanjem pomagala.

Ne želim, da bi se moja zgodba slišala sladko, prisiljeno, naučeno ali kot rešitev vseh težav enem tednu. Nikakor ne. Težave so še vedno, saj so se konec koncev nabirale 20 let, vendar pa sem prišla do točke, kjer sem se začela s svojimi težavami aktivno soočat. Pred tem sem poizkusila že marsikaj, vendar nekih vidnejših rezultatov ni bilo, moči, da bi naredila korak naprej in se soočila s svojimi težavami ni bilo. Po obisku Studia Heliantha pa se je v meni nekaj premaknilo, naredila sem tisti prvi korak in se začela aktivno soočati s težavami. In hvaležna sem gospe Jani, da mi je pri tem pomagala.

Anja iz Ljubljane

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

BODI PRIDEN. BODI PRIDNA.
DELO NA SEBI - OTROK
AVTOMATSKI PROCESI