Članki

Čustva in bioenergija

Poznamo občutke, čustva in razpoloženja. Občutke povzročajo določeni dražljaji čutnih receptorjev, čustva povzroči nekaj, kar je za nas zelo pomembno, razpoloženje pa imenujemo stanje, ko neko čustvo traja dlje časa.
Vedno na nekaj, kar nam je ali ni všeč oz. je/ni v skladu z našim notranjim svetom odreagiramo s čustvi. Nalašč nisem napisala čustveno, ker je to opis, čustva pa si bomo kasneje poskušali predstavljati kot  predmet. Kot nekaj otipljivega, nekaj, kar lahko premaknemo, odstranimo ali zamenjamo...  Odreagiramo lahko z jezo ali užaljenostjo ali prizadetostjo ali  kljubovanjem ali ljubosumjem ali žalostjo ali strahom  ali z gnusom... Pri določenih dogodkih lahko z gotovostjo trdimo, kakšna bo čustvena reakcija, pri drugih pa je čustvena reakcija popolna neznanka.

Čustva in razpoloženja so bioenergetski naboji določenih frekvenc, ki spremenijo naše bioenergetsko polje in to spremenjeno bioenergetsko polje zaznajo ljudje in živali okoli nas. Seveda se boste vsi strinjali, da ob pogledu na glasno izražanje jeze, vpitje, preklinjanje, razbijanje ni potrebno biti ravno močno pameten, da veš, da se je takemu človeku najbolje izogniti. Pri občutenje drugih čustev pa je vsa zadeva lahko bolj zapletena. Tudi enostaven odhod ali umik ni vedno mogoč. Otroci in živali se nimajo kam umakniti. Odvisni so od nas in mi s svojimi bioenergetskimi naboji vpljivamo na njih.
Če se poznamo, lahko vplivamo na bioenergijo, če se ne, postanemo čoln brez jadr in krmila v morju življenja. Premetava nas sem in tja in vse kar lahko naredimo je, da čakamo, da nas bo za nekaj časa relativno neboleče vsaj za nekaj časa vrglo na kopno.

Če izhajamo iz stališča, da ima vsako čustvo ali razpoloženje svojo bioenergijo, ta bioenergija postane del naše bioenergije, ko neko čustvo v nas nastane. Ko se naša bioenergija spremeni, se spremeni odziv okolice, ki odreagira na to. Bioenergije enakih in podobnih frekvenc se privlačijo. Če ste žalostni, boste srečevali žalostne ljudi, "udobno" se boste počutili v njihovi bližini, ker vam je znana, ker vam je domača, ker boste dobili potrditev, da je svet res žalosten, ker vas bo potolažilo, da niste sami... S tem se bo vaša bioenergija žalosti še okrepila, poslala bo večja, močnejša in še bolj globoko se bo v vas zasidrala. Žalost ima zelo dobro lastnost in ta je, da želi v svobodo. Znebiti se želi nas. Ne mara nas, mi pa namesto, da bi jo spustili in se je znebili, jo trdno držimo v sebi. Če smo žalostni, "radi" jočemo. Ampak jok je družbeno bolj ali manj nesprejemljiv, zato ga v sebi zadušimo, okoli hodimo s cmokom v grlu, tišči nas v prsih, telesno nas izčrpava... Vse naredimo, da le ne jočemo. Če se za jok že odločimo, jočemo le toliko, "da nam malo odleže". Dajte si duška, izjočite se, povejte žalosti, da jo spuščate, naj gre iz vas, poglobite se v svojo žalost, poiščite "veliko" žalost, zdaj imate priložnost. Naredite prostor boljšim občutkom in čustvom. Ko žalosti ni več v vas, se vaša bioenergija spremeni.

Tako bioenergetsko, ne da bi se zavedali, privlačimo vse bioenergije čustev in razpoloženj. Jeza privlači še več jeze, strah privlači še več strahu, tesnoba privlači še več tesnobe, ljubosumje privlači še več bioenergije ljubosumja... Seveda tudi sreča privlači še več sreče, ljubezen več ljubezni, veselje več veselja...
S tretmaemi z bioenergijo visokih frekvenc odstranim bioenergije nizkih frekvenc, počutje se izboljša in naučim vas, kako doma sami vzdržujete željene bioenergije visokih frekvenc.

Foto: Flickr