Članki

Laži mi

Kolikokrat na dan si želimo: »Laži mi.« Laži mi, laži mi, samo laži mi. Nočem vedeti, videti, slišati. Laži mi.

Pravijo, da je iskrenost vrednota. Da si želijo živeti med iskrenimi ljudmi. Da je med iskrenimi ljudmi življenje lepše in lažje. In še res je. Absolutno je res. A pogoj za življenje med iskrenimi ljudmi je, da smo sami iskreni. Pa smo res? Ali je iskrenost to, da vsakemu povemo, kaj si o njem mislimo? Ne ni. To je lahko izgovor za nespametnost, brezobzirnost ali nesramnost. Iskrenost se začne z nami. Iskreni smo toliko, kolikor smo iskreni sami s sabo. In tu nastopi LAŽI MI.

Mi o sebi marsikaj mislimo. Včasih bolje, kot je res, včasih slabše, kot je res. Ne eno ne drugo ni iskrenost. Eno in drugo je »laži mi«.

O drugih marsikaj mislimo. Včasih lepše kot je res, včasih slabše kot je res. Ne eno ne drugo ni iskrenost. Eno in drugo je »laži mi«.

Mislimo, kaj drugi mislimo o nas. Včasih dobro, včasih slabo. Ne eno ne drugo ni iskrenost. Eni in drugo je »laži mi«.

Lahko bi nadaljevala v nedogled. »Laži mi« je velikokrat upanje, »laži mi« je zatiskanje oči, »laži mi« je sprenevedanje, »laži mi« je upanje, »laži mi« je iluzija, »laži mi« je pozitivnost.

»Laži mi, samo laži mi,« si šepetamo noč in dan.

»Laži mi« ni lažje. »Laži mi« je le odlog. Odlog nečesa, česar nočemo, ne moremo, ne zmoremo. Ampak samo ne gre, se ne zmanjša in ne izgine. Če imamo srečo, ostane enako, navadno pa se veča, kot snežena kepa, ki jo valimo po snegu. Lahko traja leta in se čudimo in smo užaljeni in prizadeti in …

»Ali si zaslužim biti odkrit s sabo? Ali zmorem biti odkrit s sabo? Ali so moja prepričanja prava?« To poglejte. Zaslužite si več, kot zdaj mislite. Živite lahko bolje, kot si zdaj mislite. Ste sposobnejši, kot zdaj mislite. Ste močnejši, kot zdaj mislite. In še in še bi lahko nadaljevala.

Ali imate enaka merila zase kot za ostale? Ali imate? Verjetno imate zase strožja. Več zahtevate, bolj ste strogi, manj se pohvalite in morda si celo želite biti kakršen je nekdo drug. Poglejte ta pravila, ne lažite si in si povejte, da ste dovolj, da ste vredni, dovolj dobri, čudoviti in da zmorete. Krepite notranjo moč. Bolj kot boste čutili notranjo moč, bolj boste čustveno močni. Čustvena moč omogoča mirno in lepo življenje. Močni ste. Trenirajte. Splača se.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

V DOBRI VERI
DOMIŠLJIJA
DELO NA SEBI – PARTNERSTVO