Članki

O BEAM metodi

BEAM pomeni bioenergijska emotivno aktivna maturacija. Metoda, s katero vas seznanjam in s katero delam, je nastala zato, ker kot bioenergetik nisem bila zadovoljna z rezultati. Z bioenergijskimi tretmaji sem ljudem pomagala, bilo jim je bolje, a čez nekaj časa so se težave ponovile. Prišla sem do spoznanja, da ne pomaga kaj veliko, če se ljudje vrnejo v enako okolje, razmišljajo na enak način, ponovno doživljajo stiske, ki jim jemljejo življenjsko energijo in logično je, da se vse skupaj ponovi. Jaz sem v osnovi precej len človek, zato hočem s čim manj dela čim boljši rezultat.

Običajen bioenergijski tretma je pasivni način. Bioenergetik vnese večjo količino energije visokih frekvenc in pomaga, dokler se ne porabi. Ker ta energija vsak dan prihaja v nas spontano, bi bilo zelo v redu, če bi ljudje to sami lahko malo urejali. Potem sem ozavestila, da sama spontano to delam že od kar vem zase. Tako je bilo treba to samo malo smiselno urediti in zavestno preizkusiti na sebi. Vsa zadeva deluje. Deluje celo tako dobro, da skoraj ni res.

Čustva nam povedo, kakšne energije so v nas. Če čutimo mir, zadovoljstvo, veselje, srečo, hvaležnost, ponos, ljubezen, samozaupanje čutimo, da imamo veliko energije. Če smo žalostni, jezni, obupani, razvrednoteni, prestrašeni, razočarani, zaskrbljeni pravimo, da smo brez energije. Tudi to je energija, vendar je težka, duši, tlači in res je vsak korak lahko težak. Ne glede na to, da ta energija ni izmerljiva in otipljiva, dve hkrati ne moreta biti na istem mestu. Torej moramo najprej narediti prostor. Odstranimo težko energijo, da lahko napolnimo telo z lahko energijo, ki nam da moč, zalet, dvigne razpoloženje.

Čustvene energije lahko aktivirate z mislimi ali slikami. Ko gledate film ali tekmo, se v vas aktivirajo energije, ki so do takrat mirovale. Zato se smejete, jočete, ste ogorčeni, strah vas je … Ta metoda je torej učinkovita za vsakogar, ki se lahko vživi v dogajanje na televiziji ali ki dobesedno pade v računalniško igro ali zgodbo v knjigi. Na podoben način lahko ob zmerni sprostitvi v sebi vidite te energije. Najlažje in vedno znova sem presenečena, kako enostavno gre to pri otrocih. Samo zaprejo oči in vse vidijo. Nimajo predsodkov, nimajo dvomov ali se to da ali ne, nimajo nezavednih predstav, kako bi moralo kaj potekati. Brez problema odstranijo, popravijo, ni jih sram, čisto logično in naravno jim je vse skupaj.

Težke energije hočejo iz vas, ker imajo premalo prostora in so vas že site. Navadno to čutite kot tiščanje v prsnem košu, cmok v grlu, polno glavo, napetost v trebuhu, mravljinčenje, vrtoglavico, omotico, slabost … Ampak pogosto jih kar tiščite v sebi in čakate, da vas bo nekaj ali nekdo rešil. Rada bi vam dopovedala, da si lahko pomagate. Vse sposobnosti imate, zmorete in tako ne postanete od nekoga ali nečesa odvisni. Ko boste odstranili težke energije, boste naredili prostor za nove, ki ali pridejo same ali pa jih mi vnesemo.

Odprava strahu je posebno poglavje, ker je to ena najmočnejših energij in za spremembo od drugih noče iz nas. Prav v redu mu je v vas.  Zato je pri odstranjevanju učinkoviteje, če je ob vas nekdo, ki vam pomaga, vas vodi, da dobite izkušnjo.

Ljudje tožijo, da jih boli srce, da je ranjeno, stisnjeno, zaprto, zaskrbljeno … in ko gredo srce pogledati, je točno takšno, kot so ga opisali. Vse torej že vemo. Kaj čakamo? Naloga srca je, da bije in je brezskrbno in srečno. In to s to metodo lahko dosežete.

Če ste zrasli ali še vedno živite v okolju, kjer kritizirajo vas kot osebo, ponižujejo, krivijo, sramotijo ali se vas sramujejo, potem je prizadeta vaša samopodoba. Če želite izboljšati samopodobo, je treba najprej odstraniti energije, ki so vezane na te dogodke. To naredite tako, da znova in znova potolažite osebe, ki jih v teh dogodkih najdete. Osebo, ki jo najdete, je vaš notranji otrok (ne zamenjujte notranjega otroka in otroka v meni), ne glede na to, koliko staro osebo najdete. Notranji otrok je le izraz, da se lahko zopet povežete z dušo in začutite svoje bistvo. Takrat je vaša samopodoba prava in posledica je, da z drugimi ljudmi živite, se družite zato, ker vam je z njimi lepo in prijetno in ne zato, ker se morate, ker vam je brez njih težko, slabo, obupno ali ste osamljeni.

Včasih ne najdemo vzroka določenih težav. S to metodo lahko delate scenarije vnaprej, opazujete moč energije in sproti čistite. Tako se na dogodke pripravljate, oz. pridete do vzroka težav in takrat lahko to tudi odpravite. To navadno delamo pred nastopi, izpiti, pogovori ali dogodki, ki se jih ljudje bojijo.

To je na kratko (dolgo) opis za ljudi, ki želijo nekaj spremeniti v svojem življenju. Ta metoda pa ponuja več od tega. Lahko pogledamo energijo, ki se pretaka med dvema osebama. Energija ljubezni mora izstopati in vstopati čez prvih pet čaker, velikokrat pa se zgodi, da z energijo nekoga ovijemo, preplavimo, ujamemo … oseba na drugi strani začuti ujetost in se umakne. V prvi osebi nastane panika in drugo osebo želi zadržati. Potem omaga, obupa, spusti in druga oseba pride nazaj in ves krog se ponovi. Ko odvečno energijo odstranijo in jo uravnajo, se odnos uredi. Z otroci nastanejo prave vezi, odrasli pa se ali dokončno razidejo ali povežejo v recimo temu polno partnerstvo.

Zdaj bom le še na kratko naštela, kaj lahko vse pogledate ali naredite: očistite in uravnate čakre, popravite poškodovane in pretrgane energijske vezi, pregledate in očistite avro, odstranite toksične duhce, ki so prisesani nanjo, uravnate in okrepite linijo hare, obiščete jedrno zvezdo, aktivirate dotok energij visokih frekvenc, ko jih rabite v večjih količinah. Navadno gre za energije moči, samozaupanja, zdravja, varnosti in ljubezni.

Začetek je pa tak kot povsod. Določeno znanje in procese je treba osvojiti, ponavljati, da pride v navado. Ko osvojite, spremljanje procesa ni več potrebno, ker energijo in proces sprožimo z namenom in proces steče brez naše pomoči. Priporočljivo je, da to delamo sproti, čez dan, za kar porabimo nekaj sekund. Da to osvojite, pa traja od nekaj mesecev do … odvisno koliko se boste temu posvetili.

V tej skupini je osnovno znanje za samoučenje in samopomoč. Lahko se odločite za tretma, ki traja 1 uro, kjer vam pomagam očistiti najtežavnejše energije, peljem vas do srca, povežem z notranjim otrokom in vas naučim, kako in kaj delate sami. To naredimo v dveh ali treh tretmajih, odvisno v kakšnem stanju ste. Tretma delam po internetnih povezavah (Skype, Viber, FB) s kamero. Nekateri se ne želijo pokazati, čisto v redu se da narediti tudi samo po zvoku, le zame je bolj naporno. Oba tretmaja naj bi se naredilo v toku enega tedna ali desetih dni zaradi večje učinkovitosti. Če se za drugi tretma odločite pozneje, začnemo skoraj od začetka, ker se spet vse nabere, če sami ne delate. Nekateri imajo pomisleke glede dela po internetu, a v praksi se je pokazalo to kot prednost, saj ste doma in tretma je najbolje narediti tik pred spanjem, da procesi brez motečega stresa potekajo vsaj nekaj ur. Menjave energij trajajo nekje do 18 ur.

Ko osnovno znanje osvojite, in ko so najtežje energije odstranjene, se lahko vključite v delavnico, kjer se srečujemo na dva tedna. V skupini je največ 6 oseb. Tam predelujemo sprotne čustvene odzive in tako se naučite vse bolj čutiti sebe, vse hitreje zaznate čustvena nihanja, prepoznavate vzorce, sproti popravljamo, kar ne uspe vam in svetujem, kaj in kako narediti naslednjič v takem ali podobnem primeru. Zato delavnica nima modulov, ne predelujemo vnaprej določene teme, ampak to, kar se trenutno v življenju vsake posameznice dogaja. Vsak teden ali vsaj pred delavnico napišete poročilo o dogajanju v vas. Na ta način pridete sami do določenih uvidov in na delavnici lahko hitreje razrešimo problem, dilemo ali stisko. Če se med delavnicama zgodi kaj napornega, česar ne morete sami odpraviti, me pokličete in vam pomagam. Na ta način preprečimo večje rane in poškodbe in hkrati dobite izkušnjo, kako naslednjič ravnati v takem primeru.

Če osebi sodelovanje v skupini ne ustreza, se dogovoriva za individualna srečanja.

To je zdaj res vse. Napisala sem samo najosnovnejše, pa je nastal cel roman. Upam, da je dovolj pojasnjeno, drugače pa me lahko vprašajte.

Vse znanje, sposobnost in moč je že v nas, samo čez njo je nametano toliko šare, da je včasih ne najdemo več. Poiščite jo, se splača, To se res splača.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

BIOENERGIJA V NAS
RAZLAGA BEAM METODE
TIŠINA, MIR IN HARMONIJA