Članki

Amuleti in naša moč

Energijski nakit, plišasti medvedki in ostali amuleti, nekateri igralci na tekmah želijo majico s točno določeno številko, shranjujemo štiriperesne deteljice, ker prinašajo srečo, po spletu krožijo sporočila, ki zaradi deljenja prinašajo blagostanje, srečo, ljubezen, denar … ali to deluje, zakaj deluje, ali ne deluje?

V času življenja se v nezavednem, v podzavesti ustvarijo pregrade, ki preprečujejo, da bi lahko vsakodnevno uporabljali moč, ki je v nas. Kako močne so te pregrade, lahko ocenimo glede na samopodobo. Slabša kot je samopodoba, močnejše so te pregrade. Potem nekega dne srečamo človeka, ki nam pravi: »Daj, zmoreš, dovolj dober si, zaslužiš si.« To so motivatorji, ki v nas verjamejo. In zmoremo. Motivator je uspel odstraniti eno pregrado samo z nekaj stavki. Potem si stavke začnemo ponavljati sami. In to so afirmacije, ki porušijo še eno pregrado. Vsakokrat, ko pregrada pade, imamo več moči, več zagona in elana.

Vera v nekaj ruši pregrade. Če verjamete, da vam bo pomagal energijski, čarobni nakit, vam bo res pomagal. V nas se takrat nezavedno nekaj spremeni, pade pregrada in moč lahko pride na dan. In naredimo, dokončamo, uredimo in speljemo nekaj, kar se nam je še včeraj zdelo nemogoče. Torej gre tu za vero v nekaj, pa naj bo bog, angeli, nakit, poslana sporočila in tudi zdravila.

Vse to zahteva nek ritual, groza, če nakit ali amulet pozabite doma. Moja želja pa je, da ozavestite, da je neskončna moč že v vas in da te pregrade lahko porušite tudi sami. Bolj ko boste pozorni na svoje misli, hitreje jih boste lahko odstranili, če so to misli, ki pregrade ustvarjajo. Hitreje, ko začutite strah, hitreje ga lahko odstranite in pregrade se ne bodo okrepile, ampak oslabile. Ko ob neuspehu veste, da vam nekaj pač ni uspelo in boste morali narediti ponovno, a zato še niste slabi in popolna izguba, se v podzavesti ne bo zgradila nova pregrada, ampak boste še vedno lahko črpali moč iz sebe.

Temu je namenjena knjiga Čarobni odnos. Da lahko poiščete moč, da se je zaveste, da jo čutite, da veste, da kakorkoli greste, je ves čas z vami, jo ves čas imate. Znanje je moč. Poznavanje sebe je moč. Zavedanje čustev in občutkov je moč, ker se odločite, vi se odločite, kako boste reagirali, kaj boste naredili. Vse je že v vas. Začnite verjeti vase, začnite si zaupati, ker ste čudež življenja in svet brez vas ne bi bil popoln.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

DVOM
TIŠINA, MIR IN HARMONIJA
NOTRANJI PROCESI