Članki

Osredotočite se nase

Gremo znova. Osredotočite se nase. Ne govorite drugim, kaj lahko in česa ne smejo početi. Ne grozite, če grožnje niste pripravljeni izpeljati, ne prepovedujte odrasli, polnoletni, opravilno sposobni osebi, kaj sme in česa ne. Dolgoročno to ne gre.

Ljudje smo različni in te različnosti ne razumemo vedno. Nekateri povedo jasno in glasno, drugi prikimajo, a potem naredijo po svoje. Lažejo, da pridejo lažje skozi in s tem ustvarijo še dodaten problem. Obljubljajo, a obljube ne izpolnijo. Delajo po liniji najmanjšega napora. Lahko se še tako pogovarjamo o čustvenih manipulatorjih, dokler v sebi ne najdete in spremenite ali odpravite »tisto« na kar pritiskajo, ste mu prepuščeni na milost in nemilost.  Parterja sta drug drugemu v podporo, ne pa biriča in ujetnika drug drugega. V podporo sta si lahko, če poskušata drug drugega razumeti. Drug drugega in ne samo eden drugega. Odprite se in povejte, kako to doživljate vi,kaj čutite, kako se počutite. Po odzivu boste videli, kje ste. Če ste sprejeti, če ste slišani, če sta si pomembna, je ni stvari, ki je ne bi mogla rešiti. In vsaka stvar, ki jo rešita, vaju še bolj poveže.

Če niste slišani, če drugemu niste pomembni, vam ostanejo tri možnosti:

  1. Da se s tem sprijaznite in organizirate svoje življenje tako, da boste čim bolj v harmoniji s seboj.
  2. Da še naprej upate, vztrajate, vlagate in znova obupujete, ste prizadeti, ranjeni, razočarani.
  3. Da odidete.

Pomislite na to, kaj ob vsaki posamezni točki občutite. Če čutite neprijetna čustva nad 5, jih čistite tako dolgo, da jih spravite pod 5. Nekaj naslednjih dni to ponavljajte. Ko se znebite premočnih čustev, boste v harmoniji in šele takrat se odločite. Odločitev za odhod spremite takrat, ko je najbolj lepo in ne v navalu čustvenih energij – afektu. Ko v sebi čutite, da vam je lepo, a čutite, da ne morete več. In odločitev bo prava.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

POSPRAVLJENJE
KROG
KO SMO V STISKI