Članki

Mir v sebi

Če ste v harmoniji s seboj, če imate občutek lastne moči, da boste preživeli, da ste dovolj dobri, in da bo vaše življenje tako ali drugače v redu teklo, v odnosih nimate večjega problema. Harmonija, ravnotežje, o katerem pogosto pišem, je mir v srcu in duši. To naj bo vaš cilj.

Spomnite se primera, kako ste reagirali, ko ste bili prizadeti, užaljeni ali jezni in kako, če nič od tega ni v vas. Za pink – ponk morata biti dva. Žogico odbijata sem in tja. Če žogice ne odbijete, vam je ne more vrniti. Ima pet servisev in to je to. Upam, da razumete prispodobo.

Ko nismo v harmoniji, ko je v nas nemir, slaba volja, nerazpoloženje, če smo napeti kot elastika, je dovolj, če nas nekdo samo napačno pogleda in izbruhnemo. Izbruh ni mišljen samo kot glasen prepir, bruha ego z različnimi mislimi, občutite krivico, občutite, da več dajete, kot prejemate … Napadate z besedami, sikate, ste zajedljivi, nabijate, želite se maščevati, užaljenost pride na dan v vsej silovitosti. Potem pride občutek nemoči, ujetosti in naenkrat se znajdete v tornadu, ki vas vrtinči. Ni miru. Ne v srcu, ne v duši. Ampak to je vaše in ne njihovo. Vi ste tisti, ki se odločite, kako boste ravnali. Vedno imamo najmanj dve poti. Če se vam zdi, da imate samo eno, najprej poiščite drugo. Druga je navadno takšna, na katero nismo pripravljeni in je preveč negotova. Zato vztrajamo in hočemo, da drugi spremenijo odnos do nas.

Najprej se pomenite s seboj. Bodite iskreni do sebe. Predelajte vse slabe občutke nad 5. Potem se boste lažje odločili, ali z drugo osebo želite spregovoriti o tem, kako se ob njenem ravnanju počutite, ali ne. Tu gre vedno za to, koliko vam je druga oseba pomembna. Pa smo spet pri prioritetni lestvici. Osredotočite se vase, ne na druge. Drugih ne morete spreminjati, spremenite lahko sebe, spremenite odziv, spremenite, kako se boste počutili. In ko se boste počutili drugače, bo drugačen tudi odziv.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

ZAVEDANJE
DEMONI
NOTRANJI PROCESI