Članki

Neuslišane ljubezni

Neuslišana ljubezen boli. »Moje srce je ranjeno. Ne zaupa več. Zato sem ga zaprla.« Želja po pripadnosti, bližini in ljubezni ostaja. So dnevi, ki so dobri in so dnevi, ko osamljenost in prej našteto useka na plano. Da bo lažje, išče razloge, zakaj je bolje tako kot je. Čez čas mine in se spet ponovi.

»Nočem biti spet prizadeta in ranjena. Vsi gledajo samo nase, kako bi te čim bolje izkoristili. Ni jim mar za druge.«

Težko oporekam. Tudi jaz ne bi prepustila svojega življenja nekomu v milost in nemilost. Vprašanje pa je, zakaj to delamo?

»Kaj si želiš?« vprašam.

»Da bi nekdo z mano lepo ravnal, da me ne bi ponovno ranil.«

Zakaj upamo, hrepenimo, čakamo, da se bo nekdo od nekje pojavil in nas rešil, osrečil, ljubil in bova živela srečno do konca svojih dni?

»In kako boš vedela, kdo je pravi?«

»Moral se bo dokazati. Moral se bo potruditi, da bom spet vsaj malo verjela.«

Od kod prepričanje, da je druga oseba brez svojih ran preteklosti, brez neustreznih prepričanj, brez obrambnih mehanizmov?

Država skrbi za našo varnost z različnimi prepovedmi (ki jih z zadoščenjem kršimo, če se le da), osvešča in izobražuje, postavlja minimalne zneske za najem kredita, vabi na presejalne teste … ampak …

Ampak najbolj lahko in smo dolžni obvarovati sami sebe. Ne moremo hoditi po sredini ceste in govoriti: »Ne povozi me, ne povozi me, zakaj si tak, zakaj ti ni mar zame, zakaj ne paziš name?« Kako naj nekdo pazi na vaše srce, če sami ne pazite nanj? Zakaj se sprašujete, kje je moja ljubezen, če ste svoje srce ogradili in zaklenili? Kako ustreči hrepenenju, če vam komandirata strah in nezaupanje? Kako zaupati, če nimate zaupanja vase? Kako upati, če so vsi isti?

Louise Hay pravi, življenje je tvoje. Tvoje je telo, poskrbi zanj, tvoje je srce, pozdravi ga, tvoja je duša, poveži se z njo. Poskrbite za svoje srce, objemite ga, povejte mu, da ga imate radi, pozdravite rane in mu zagotovite, da ne boste več nanj nalagali skrbi in ne boste dovolili, da ga še kdo rani. Ranjeno je bilo, ker zanj niste skrbeli. Naučite se skrbeti za svoje srce in ne boste več odvisni od tega, kako drugi ravnajo z vami. Ukrotite nezaupanje in strah. Poiščite občutek moči v sebi. In ko to naredite, se lahko odprete drugi osebi. Lahko se z njo povežete in šele tako bosta oba dobila to, kar si želita.

več v FB skupini Čarobni odnos

Priporočam v branje

ZAKAJ LJUDJE TAKO TEŽKO RAZUMEMO DRUG DRUGEGA?
ZASVOJENOST Z DRAMO