Članki

Začetna negotovost

Poglejmo še enkrat naš um. V kombinaciji z ranami preteklosti in egom je neukrotljiv. Useka kot strela z jasnega. Vzrok sta strah in negotovost prvih tednov spoznavanja. Ko je »vse v redu«, ko smo zadovoljni, srečni, zadovoljni, začne glodati. »Kaj, če ti vse skupaj samo ta misliš in mu/ji sploh ni mar zate? Kaj, če se le igra? Če mi mu/ ji bilo mar zame bi že … Morda je zdaj s kom/katero drugim/ drugo? Kako je bilo nazadnje, ko sva se videla? Morda sem tisto naredil/a, rekel/rekla narobe? Le kaj si misli o meni? Kot kaže, se samo igra!!! Bolje da kar zaključim, nima smisla, ker ni resen/resna!« To je zelo blaga oblika. Misli, scenariji, domneve, prepričanja in predvsem to, da veste, kaj druga oseba misli, naklepa in hoče, vas lahko tako okupirajo, da ne zmorete več vsakodnevnih obveznosti. To je stres. In stres ni dober za telo in duha. Ne koristi vam, nabirajo se energije, ki jih ne sprostite, ko bi bilo pametno in koristno. Sprostijo se, ko ste z osebo spet v kontaktu. Ustvarite problem brez potrebe samo zato, ker čustvenih energij niste obvladali, ampak obvladujejo one vas. Namesto, da bi se imela lepo, aktivno ali pasivno razčiščujete probleme, ki jih sploh ni bilo, oz. so bili le v vaši glavi. Kam to vodi? K vprašanju, ali mi je tega treba? Ali se mi res da ukvarjati z neutemeljenimi sumničenji? Ali mi je treba poslušati, kako in kaj delam narobe in kako bi moral/a? Poznava se nekaj dni ali tednov, pa je vsakokrat kaj narobe. Ali je res vredno, da se trudim prepričati, da se moti, da rabiva čas, da ustvariva zaupanje. Ali bom res dežurni krivec, ker nekdo ne zaupa sebi?

Najpogosteje se zgodi to, česar ste se najbolj bali in želeli preprečiti. Razidete se in vaše prepričanje se potrdi. Res ni bil/a resen/resna. Vedel/a sem. Vsi/vse so isti/iste. Ne smeš zaupati. In naslednjič še bolj zategnete vajeti in tako ste se nevede in nehote znašli v začaranem krogu prazne čustvene posode, ran preteklosti, napačnih prepričanj, še bolj prestrašeni in še bolj trdi. Ženske postanejo »močne« in kot bogomoljke obglavijo vsakega, ki se ji približa in moški postanejo brezbrižni »mene ne bo nobena zaj***«. Bolj ko si želita bližine, bolj sta narazen.

Zato spoznajte sebe, naučite se odpraviti strah, krotite ego in um, poiščite in začutite moč v sebi. Moč, vedenje, da boste preživeli, pa karkoli se zgodi. Da se boste znali prepustiti ali da boste znali pravočasno oditi.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi 8 moških - zakaj pa ne?

Priporočam v branje

VLAGANJE V ODNOS
ODLOČANJE V UMIRJENOSTI
USKLAJENOST