Članki

Izkoristite splet

Po grobi oceni se na spletu spozna vsak četrti par, torej je še vedno večja verjetnost, da boste partnerja spoznali v realnem življenju. Ampak …

… lahko srečate idealnega življenjskega sopotnika, pa boste šli mimo njega. In ponovno se lahko zaljubite v osebo, ki je identična prejšnjemu partnerju ali partnerki. In potem se sprašujemo, zakaj s meni to dogaja, zakaj so moški ali ženske takšni ali takšne, vsi so isti oz. iste … in nič od tega ni res. »Tisto« v nas določa, koga si izberemo za partnerja/partnerko. In »tisto« je pri vsakem človeku nekaj drugega. Prepričanja, pričakovanja, rane preteklosti, naučeni vzorci, izkušnje primarne družine, slaba samopodoba, usmerjenost navzven, namesto navznoter, nezavedanje, da je odločitev naša, obrambni mehanizmi, ki najdejo vsak še tako prozoren izgovor pri rdečih lučeh, ki nam bliskajo v možganih … in še in še in še.

Če ste samski, izkoristite ta status. Čas imate, vse pogoje imate, da se res lahko posvetite sebi in svoji notranjosti. Z metodo, ki jo podajam, lahko greste v globine, lahko si priznate stvari, ki so za vas boleče, ker sproti predelate. Kot stanovanje, ko ga pospravljate. Predal za predalom, polico za polico, sobo za sobo. In izkoristite splet zato, da vam bo šlo hitreje in da boste v kratkem času več naredili. Opazujte svoje občutke, opazujte, kaj prihaja na dan, kam gre tok vaših misli, sprašujte se, ali mi to, kar mi je všeč koristi ali zakaj mi gredo določene stvari na živce, kaj v meni vzbujajo … Zdaj imate čas in priložnost.

Na spletu se odvija vse hitro, intenzivno in manj v rokavicah. Občutki so močnejši, vse prihaja hitreje in močneje na dan. In občutki morajo biti močnejši in hitrejši od obrambnih mehanizmov, če hočemo predelati. V realnem življenju gre počasi in v treh mesecih ugotovimo, da nekaj pa le ni čisto tako, kot bi moralo biti. In obrambni mehanizmi hitro potlačijo, najdejo izgovor in odgovor, toliko si že vložil/a v ta odnos, pa ja ne boš zato končal/a in začel/a znova. V odnosu je treba malo potrpeti. In tako vsakokrat malo bolj potrpite. Potem vam prekipi in krog sitnarjenja, pasivne agresije, prepirov se začne. Smisel partnerstva pa je, da nam je skupaj lepše in lažje.

več v FB skupini Čarobni odnos

Priporočam v branje

POGOVOR S SEBOJ
ZAČETEK V DVOJE
RANE PRETEKLOSTI