Članki

Naš notranji svet

Novorojenček ve, kdaj mu je udobno in kdaj neudobno. To izraža z zadovoljstvom ali jokom. Nima prepričanj, ne premišljuje, zakaj je trajalo nekaj minut, da je dobil hrano, ne načrtuje, kako se bo mami maščeval z nočnim jokom, ne razmišlja, ali je dovolj dober ali ne. Odziva se na vibracije okolice in ko je mami nemirna, je nemiren tudi on. Z odraščanje odrasli vplivamo na to, kakšna bo njegova samopodoba, kateri način delovanja deluje, da dobi tisto kar želi, vcepimo mu naša pravila, če jih sprejme, pravimo, da uboga, če jih ne, pravimo, da je ta otrok nemogoč. Tako od otroštva polnimo naš notranji svet.

Vse kar slišimo, vidimo, preberemo, izkušnje, ego, tok misli, zaključki, do katerih pridemo, vplivajo na naše odločitve. Nihče ne zna pojasniti, kako se vse informacije med seboj povežejo, da pridemo do nekega zaključka. Največkrat povem ta primer:

Če skupina ljudi sliši npr. seksističen vic, bo nekomu smešno, drug se bo zgražal, tretji bo užaljen, četrtemu se bo zdelo brezveze … In točno tako se odzivamo v vsakdanjem življenju. Ljudje nekaj rečejo in vsak razume drugače.

Vsak človek je edinstven, zato ponavljam stavek, da ste čudež življenja in svet brez vas ne bi bil popoln. Zaradi te edinstvenosti ni navodil za uporabo. Kar je zame dobro, je za vas lahko slabo in obratno. Zato nekoga življenjska zgodba drugega potolče, drugemu da elan, tretjemu utrdi prepričanje, ki je lahko koristno ali škodljivo.

Stavek ali dogodek razumemo različno. Odvisno je od tega, na katere energije v nas informacija »udari«. Sčasoma postanemo vse občutljivejši in zato nam že samo misel na neko osebo dvigne pritisk. Kopičimo vse več in več čustvene energije na to področje. Tako iz muhe nastane slon in potem se prepiramo in uničujemo odnose.

Osredotočite se na občutke in jih počistite. In zato uporabite splet, socialna omrežja, forume, komentarje, opazujte svoje občutke in čistite, kidajte, odplaknite, vrzite iz sebe, potolažite … Garači ste in odkidajte, kar vam ne koristi. Na ta način naredite prostor za prijetnejše občutke.

več v FB skupini Čarobni odnos

Priporočam v branje

ZASVOJENOST Z DRAMO
KROG
NEGOTOVOST