Članki

Samo za velike fante

Danes pridete na vrsto fantje.

Ob vpisu na spoznavni portal si vsak želi, da se začne nekaj dogajati. Imate dve možnosti. Lahko čakate, da vas nekdo najde in z vami vzpostavi kontakt ali pa greste sami v akcijo in naredite prvi korak v komunikaciji. V moški naravi prevladuje želja po odkrivanju, ženska pa želi biti odkrita.

Takoj se postavi vprašanje, kaj napisati. Sprostite se, najslabše kar se lahko zgodi je to, da odgovora ne dobite. Ampak za nekatere je to katastrofa in nekaj tako groznega, da zato raje ne napišejo ničesar in čakajo. In so malo razočarani, ker se ne dogaja toliko, kot bi si želeli.

Vrnimo se k katastrofi. Ali se vam res nikoli ni zgodilo nič hujšega kot to, da vam nekdo ni odgovoril na e-mail? Ali se vam ne zdi, da so katastrofe drugačne tragedije, kot neodgovor na e-mail? Česa se pravzaprav bojite?

Bojite se zavrnitve. Bojite se zavrnitve človeka, ki ga vidite na sliki (ali pa še to ne) in o njem ali njej veste nekaj osebnih podatkov, a še za te niste sigurni, če so resnični. Svoj svet ustvarjate vi. V vas je enačba, da je neodgovor na e-mail zavrnitev vas. Enačba, ki vam dela težave je:

e-mail = jaz

Ta enačba je napačna, in dokler je ne boste zamenjali, boste imeli težave v virtualnem in realnem življenju. Ženska na e-mail ne odgovori iz različnih razlogov. Začnimo z najbolj banalnimi razlogi od pomanjkanja časa, morda je na portalu prisotna le kakšen dan na teden, morda se ji zdaj ne da pisati, ker ni prav razpoložena, morda se dopisujejo s kom drugim in je njeno zanimanje usmerjeno drugam, morda je v fazi, ko se smili sama sebi in je jezna na ves svet in verjemite, ni stavka, ki bi bil pravi, morda je ocenila, da ste v redu oseba, a ker je antišportnica je povezovanje s športnikom ne zanima, oz. se vajine želje ne ujemajo… nič od tega ni povezano z vami kot osebo. V redu in dobra oseba ste, a odgovora kljub temu niste dobil. Malo je skregano z logiko, ampak pri ženskah logika šepa.

Pravijo, da se spodobi, da se na e-mail odgovori. Zdaj pa vi meni povejte, ali si res želite medel, vljuden odgovor na vaš e-mail. Kaj imate od tega, razen izgube časa? Ker se spodobi, boste nanj odgovori. In potem se dogaja, da je obema bolj kot ne odveč taka medla in občasna komunikacija, nihče je ne prekine in oba sta razočarana, ne da bi sploh vedela zakaj? Ker je v vas enačba

odgovor = zanimanje zame = dober sem = morda se bova ujela

ali…

Kar nekaj takšnih enačb nosimo v sebi in delajo nam precej težav. Odkrijte svoje enačbe in naredili boste velik korak v lažji svet.

Česa NE pisati v prvi e-mail?

1. Ne pošiljajte samo Oj, Hojla, Haj, Živ… za ženske je to SPAM.

2. Ne pošiljajte svojih genitalij, ker ste trenutno edini, ki je nad njimi navdušen.

3. Pišite vsaj približno pravilno slovensko, punce to obožujemo. Razni kwaj zdj bejbi, kk si, kwa dugaja, a me rufneš, se še prebrati ne da in želja po nadaljnji komunikaciji pade na nivo zimske temperature na Aljaski. Torej če ste 21+, si z malo drugačno sestavo črk bistveno povečate možnost odgovora.

Kaj napisati v prvi e-mail?

Sprostite se in bodite vi. Ne pretvarjajte se. Napišite, da ne veste kaj napisati, da bi malo poklepetali, a ne veste s čem začeti, da si želite izpasti frajer in ne veste, kateri stavek je tisti, ki bi ji bil všeč. Sprostite se, niste na sestanku, zemlja se ne bo začela vrteti v drugo smer, niste na izpitu. Lahko ste bolj resni in napišite, da vas zanima, kdo je na drugi strani ekrana. Da vas zanima, kaj jo je danes razveselilo, česa se veseli v prihodnjih dneh… Ne morem napisati vseh stavkov, pomembno je, da pridejo iz vas. Ne naučeno, ne prestrašeno, ne zablokirano. Pišite, bodite vljudni kot bi bili, če bi se srečala v realnem življenju. Napišite tako, da se da na kaj odgovoriti. Napišite, kar si želite napisati, a si ne upate. Ne pretvarjajte se, želite osebo, ki vas bo imela rada takšnega kot ste. Dovolj dobri ste.

Veliki fantje ste krasni in velike punce komaj čakajo, da vas spoznajo.

več v FB skupini Čarobni odnos

Priporočam v branje

OSAMLJENOST SODOBNE DRUŽBE
DRAMA LOTI IN TOMAŽ
ZAKAJ NE POKLIČE?