Članki

Noč ima svojo moč

Naj kaj mislite, preden zaspite? Na kaj pomislite, če se ponoči zbudite? Na kaj pomislite, preden zjutraj vstanete?
Mnogi pred spanjem rešujejo težave dneva, premišljujejo o stvareh, ki jih skrbijo. Skrbi jih kako bodo plačali položnice, skrbi jih, kako bo v službi, skrbi jih uspeh otrok, skrbi jih zdravje, skrbi me.... dodaj... Ko končno po mukah zaspijo, je spanec nemiren, s pogostim zbujanjem, ob vsakem zbujanju ponovijo v mislih vse skrbi... Čez uro ali dve nemirno zaspijo nazaj, se ponovno zbudijo in postopek ponovijo, če ni že jutro in je treba vstati. Utrujeni, z muko, s skrbmi , ki so se ponoči le še povečale, postale strašnejše in še bolj nerešljive. Iz dneva v dan, iz noči v noč. Kako lahko karkoli spremenite, če komaj spravite skupaj jutro z večerom in večer z jutrom? Kako boste učinkoviti, če vam že dihanje povzroča napor? Kako boste ljubeči do svojih najbližjih, če bi najraje zaspali in se ne več zbudili? Dan je namenjen zemeljskemu bivanju, akciji, delovanju, tukaj in sedaj, brez izgovorov, ne zmorem, bom jutri... Noč je namenjena sanjam, našim željam, našim potovanjem, našemu lepšemu in lažjemu življenju. Ko zvečer ležete, ne razmišljajte o težavah in skrbeh. Ponoči stvari postanejo hujše, večje, bolj nerešljive, naravnost strašljive. Še nihče ni ničesar ponoči rešil v objemu strahu in teme.

Ko ležete, si zasanjajte svoj svet. Predstavljajte si svet, v katerem bi radi živeli, kako bi radi živeli. Odpotujte na otok s palmami in s seboj vzemite varuško za svoje otroke, smučajte na najboljših smučiščih in zvečer uživajte v svoji gorski koči ob kaminu in z osebo, ki jo ljubite, odpotujte okoli sveta, naredite si dom brez kreditov in hipotek, zasanjajte si službo, v kateri se dobro počutite in ste uspešni, nastopajte na odrih pred polno dvorano vaših oboževalcev ali pa preprosto igrajte harmoniko pod lipo. Osvojite vse vrhove sveta, zasanjajte si idealno razmerje z vašim partnerjem, tudi, če ga trenutno nimate. Stopajte po modnih brveh, privoščite si maserko, frizerja, manikuro, vsi se vrtijo okoli vas in vam strežejo šampanjec in jagode, pretečite maraton, naredite si svoj sanjski vrt, v katerem rastejo najlepše rože sveta in vi med njimi uživate. S seboj vzemite ljudi, ki jih imate radi, vključite jih v svoj sanjski svet.

To ni neodgovorno, to ni nekaj, česar si ne bi smeli privoščiti. Kakor zvečer zaspite, tako se zjutraj zbudite. Zaspite v mukah in težavah in v mukah in težavah se boste zbudili, zaspite v sanjah in sreči in zbudili se boste srečni in spočiti. Ne boste se premetavali zaradi skrbi, če se boste ponoči zbudili, boste prej in lažje zaspali nazaj. Čez dan boste učinkovitejši, telo se bo ponoči spočilo in bo pripravljeno na napore dneva. Vaš um bo spočit in pripravljen na napore dneva. Prej boste prišli do rešitev, tolerančni prag se vam bo zvišal, manj bo nepotrebnih konfliktov, ki ne prinašajo rešitev, ampak vse le poslabšajo.

Na tretmajih ljudem svetujem zgoraj opisano. Še vsi do sedaj so me gledali skeptično, no, toliko vljudni so vseeno, da glasno ne vprašajo: "Pa si ti pri čisti?" in se čez nekaj dni vrnejo. Sijoči, srečnejši, življenje imajo v oblasti, storilnost se poveča in nekdo mi je rekel, da je sedaj čez teden tako učinkovit, da si lahko privošči prosto nedeljo, ki jo preživi z družino, kredit pa lažje plača kot mesece prej, ko je garal vse dni v tednu od jutra do večera.

Na začetku je potrebno malo discipline. Navada je le navada in se ne pusti tako odpraviti. Recite si, nocoj sanjam, potujem in uživam. Če vam misli uidejo nazaj v skrbi, jih zavestno odženite in se "prisilite" v sanjski svet. Zjutraj boste prijetno presenečeni in po dolgem času bo dan lažji. Poskusite in sporočite...

Foto: Flickr