Članki

Koliko?

Ne bom vas vprašala, koliko ste srečni, ampak koliko ste zadovoljni? Zadovoljstvo je temelj sreče. Torej? Večina odgovorov bo pozitivnih, super in krasno. Zdaj pa se lahko vprašate, s čem niste zadovoljni. Zdravje, odnosi, finančno stanje sledijo v različnem zaporedju, so pa praviloma na vrhu lestvic vprašanih. Če vas vprašam, koliko ste za izboljšanje tega pripravljeni narediti, bo veliko odgovor ena beseda – VSE. Vse smo pripravljeni narediti, da se ta tri področja izboljšajo. Zdaj pa poglejmo, kako gre to v realnem življenju.

Zdravje – kaj in koliko naredimo za svoje telo in duševnost. Raziskave kažejo, da je od 60 – 80 odstotkov bolezni psihosomatskih. Strinjam se, da je razpon velik, a če vzamemo najnižje število, je to še vedno 60 odstotkov. To pomeni, da če uspete obvladati svoj notranji svet, čustvene strese in pretrese, skratka z eno besedo dnevni stres, bo vsaj polovica vaših težav in nevšečnosti odpadla. Če zraven še malo migate in pazite, kaj pojeste, ste skoraj na konju.

Odnosi – kaj in koliko pričakujete, kolikšno odgovornost ste pripravljeni prevzeti nase in koliko vam tako kot je odgovarja.

Finančno stanje – kaj ste pripravljeni spremeniti, zamenjati delodajalca, za kaj ste denar pripravljeni dati in za kaj ne.

Ampak, spet ta moj ampak:

-        Ne morem se počutiti dobro, če so ljudje okoli mene takšni egoisti, da mislijo samo nase in me samo izkoriščajo in vedno znova prizadenejo. Tu ne morem nič.

-        Ne morem shujšati, ker je moja debelost bolezenskega izvora in že tako nič ne jem, pa še to gre vse v špeh.

-        Ne morem se počutiti dobro, ker mi v službi samo nalagajo breme na breme, vsi ostali pa nič ne delajo in samo kofetkajo in opravljajo, jaz pa sem totalno skurjen/a.

-        Nimam časa za miganje, ker sem preobremenjen/a s službo in/ali domačimi obveznostmi. Poleg tega osebni trener stane, za kar pa nimam denarja.

-        Nima smisla, da menjam službo, ker je povsod enako ali pa še slabše.

-        Nimam denarja za zdravo hrano in nutricista.

-        Ne morem spremeniti moža ali ženo, ki se psihično izživlja nad mano.

-        Ne morem narediti več kot naredim, pa ljudje še vedno ne pokažejo nobene hvaležnosti.

Z izgovori lahko nadaljujem v nedogled. Čisto, ampak čisto za vsako rešitev smo ljudje sposobni najti izgovor. Če vam bo lažje, vam povem, da jaz nisem čisto nič drugačna. Ko se mi ne da premakniti riti, se pa na planete in na luno izgovorim. Vse pride prav.

Kakšno bi bilo naše življenje brez izgovorov?

več v FB skupini Čarobni odnos 

Priporočam v branje

ZAKAJ LJUDJE TAKO TEŽKO RAZUMEMO DRUG DRUGEGA?
ZAKAJ SPREMINJATI NEKAJ, KAR DELUJE
HVALEŽNOST