Članki

Spoznanja

Včasih paše, če pojamramo, včasih paše, da se pritožujemo, včasih odleže, če drugega okrivimo, a to naj ne bo večina dneva, tako kot čokolada ni glavni obrok. Glavni obrok je zelenjava in beljakovine in večino dneva se osredotočite nase: Kaj sem pričakoval? Zakaj sem razočaran? Kako bi po moje moralo biti? Zakaj mislim, da je tako prav? Kaj s tem dobim? Kaj me je zmotilo? Kako sem se počutil? Kaj bi svetoval, če bi se to zgodilo sinu, hčeri, prijatelju, prijateljici? Ali bi na zadevo gledal enako, če vlogi obrnem?

Vem, da je vprašanj veliko, a ko spremenite navado, ko si upate o tem premišljevati, si vprašanj niti ne postavljate več jasno, ampak proces sam steče in dobivate odgovore. Dobite vpogled in spoznanja. Tako kot se »ne odločite«, da boste okrivili drugega, ampak se to zgodi kar »avtomatsko«, tako se sčasoma ta avtomatika spremeni v to, da dobivate spoznanja. Bolj ko boste čistili svojo notranjost, bolj se bodo spremenili vaši odnosi z drugimi. Postali boste mehkejši in svet bo postal mehkejši do vas. Bolj ko se boste borili, bolj ko boste zaprti, bolj ko se boste trudili, da boste trdno močni, težje bo. Moč je mehkoba, umirjenost, ravnovesje, harmonija v vas. Opazujete sebe, zaznajte misli, stavke, zaznajte obnašanje, zaznajte reakcije in se sprašujte, sprašujte, sprašujte.

Ljudje mi pravijo, nimam časa za to. Hkrati mi pravijo, da so jezni na tega, razočarani nad onim, da se jim v službi dogaja krivica, ker ogromno delajo, pa jih nihče ne ceni, da jih otroci ne ubogajo, da nimajo več moči se z njimi boriti in raje popustijo, bodo že zrasli, da nihče nič več ne ceni, da ni več pravih vrednost, da vsi samo gledajo v telefone, da … in jih vprašam, kako bi bilo, če bi ta čas, ki jih posveča tem mislim in občutkom posvetili temu, da postavijo vprašanja in poiščejo osebe v sebi. Odgovori so različni, tako kot so različni občutki v vas, ki to berete.

Postanite si pomembni navznoter, ne navzven. Kakor znotraj, tako zunaj. Začnite v sebi, splača se in vredno je. Ker ste vredni.

Pišite, sprašujte, da boste lahko dobili bolj točen odgovor.

več v FB skupini Čarobni odnos