Članki

Zavedanje

Ko nam v življenju ni več dobro, začnemo najprej spreminjati druge. Povemo, zahtevamo, izsilimo, ker hočemo, da se obnašajo in delajo tako, da se bomo počutili dobro. Zapletamo se v igre, borbe, izgubljamo moč, izčrpamo se. Prej ali slej ugotovimo, da tako ne gre in začnemo s t.i. delom na sebi. Takrat zanihamo na drugo stran. Kakor nismo bili v ravnovesju, ko smo pričakovali rešitev od drugih, tako nismo v ravnovesju, ko postavimo sebe na prvo mesto. Zato med tema dvema stanjema nekaj časa nihamo, glede na količino energije odločitve. Oboje pa je težko.

Zavedanje je način, s katerim preprečimo in časovno skrajšamo ekstremna nihanja, ki niso v korist nam in ljudem, ki jih imamo radi. Do zavedanja pridemo, ko počistimo največje stiske, ko preteklost ne boli več, ko potolažimo osebe v sebi, ko pozdravimo srce, ko se ne bojimo več, kaj bo prišlo na dan. Negativnih, slabih občutkov ni. So le neprijetni občutki ali občutki, na katere nismo ponosni. A ravni ti občutki so darilo vsakdana. Šele ko si dovolimo čutiti, ko si priznamo, da čutimo, kar smo do sedaj zanikali, lahko to spremenimo. Odpravimo, počistimo, potolažimo … proces poznate in ni se vam več treba bati ničesar, kar pride na dan. Tudi dobrih občutkov ni, so pa prijetni občutki in občutki, ko se počutimo dobro. Ti občutki so nagrada dneva. Da nagrado lahko dobimo, moramo darilo odstraniti in s tem naredimo prostor za nagrado. Ni tako komplicirano, kot se sliši.

Takrat pride zavedanje. Takrat smo lahko pošteni do sebe in počistimo še tisto nekaj malega, kar je ostalo. Potem to dnevno samo vzdržujemo. Življenje se umiri, problemi so samo še sitnosti, dan postane precej enostaven. Ko smo v harmoniji, ni več silnih energij čustev, ki nas ugrabijo in delajo z nami vse kar želijo. Ni več dram. Ni več katastrof. Ljudje niso več naperjeni proti nam. Harmonija, ravnovesje je stanje, kjer sprejemamo pravočasno prave odločitve in posledice so dobre za nas in ljudi, ki jih imamo radi. Današnje odločitve ustvarjajo jutrišnje dogodke.

več v FB skupini Čarobni odnos