Članki

Razlaga BEAM metode 4

Če ste se odločili, da želite predelati preteklost, če ste pripravljeni, ne glede na vso bolečino, potolažiti svojega notranjega otroka in ga narediti srečnega in brezskrbnega, boste to tudi izpeljali. Spremembe, ki se bodo v tem času zgodile v vašem počutju in življenju, vam bodo dale zagon, da boste želeli predelati še več. Šlo bo lažje in hitreje. Veste, da znate in zmorete, čutite, da lažje živite, da se pravilneje odločate, da so odnosi prijetnejši in da je drugače kot je bilo v preteklosti.

Ponovimo, notranji otrok je vidna oblika čustveni energij v nas. Kje so spravljena čustva? Kje ležijo čustva? Kje najdemo žalost, strah, manjvrednost …? Vemo, kje so jetra, želodec, srce, možgani. Ne vemo pa, kje so čustva. Le čutimo jih lahko v vsaki celici našega telesa. In točno tam so. Razletijo se po celem telesu, v vsako celico in to tudi lahko čutimo. V telesu se premešajo in zmešajo in čez nekaj časa ne vemo več, kaj je narobe, ne vemo več, kaj je »tisto«, kar nam dela težave. Stres je ime za mešanico takšnih čustvenih energij.

To učinkovito odstranite tako, da najprej poiščete sebe v obliki notranjega otroka v nekem počutju. Z osredotočenjem boste marsikaj našli. Primer: Vprašajte se: »Ali je v meni oseba, ki je žalostna?« Ne iščite z možgani, ne iščite s spominom, dovolite žalosti, da vam pokaže. Stopite do te osebe (to je vaš notranji otrok), objemite jo, povejte, da je na varnem in pokličite vse osebe, ki so se kadarkoli tako počutile. Naj pridejo deklice dekleta ali ženske (dečki, fantje, moški) in naj se združijo s to osebo, ki jo vi objemate. Tako čistite več dogodkov hkrati. Združujejo se energije, ker v fizični obliki ni nobenih oseb v vašem telesu, le predstava, da lažje delate. Notranji otrok je izraz počutja in energij, ki so v našem telesu. Tudi v odrasli dobi nastajajo čustvene rane in takrat »vidite« odraslo osebo, ki je to doživela. In tudi ta odrasla oseba je »notranji otrok«. In ne morete tolažiti otroka, če se je dogajalo odrasli osebi. Zato je vsaka slika vas samih v vaši notranjosti notranji otrok.

Torej, pokličite vse osebe, ki so se kadarkoli tako počutile, združite jih z osebo, ki jo objemate. Peljite jo na travnik, združite z notranjim otrok na travniku, objameta se in združita v eno. Povejte ji vse, kar želi slišati in jo bo potolažilo. Tako ponavljate znova in znova in znova. To je kot telovadba. Če nočete špehca ampak mišice, morate migati in migati in migati in komu se da.

Z vajo in ponavljanjem notranjega otroka na travniku vse bolj jasno čutite. Potolažen, varen in umirjen je. Nevtralizirali ste neprijetne energije, kar se pokaže v vašem počutju. Notranji otrok je pomirjen in pomirjenost čutite tudi vi. Strah je odstranjen, na travniku je varno, prijetno, toplo, ljubeče in v sebi se boste začenjali počutiti varneje. Dobite občutek, da vam nič vam ne grozi in da ste kos oviram, vas razbremeni in čutite, kot da je z vas padla teža sveta. Krč popusti, um se umiri, ne izgubljate več življenjske energije po nepotrebnem. Niste več v stresu, zbudite se spočiti, tolerančni prag je višji, kar pomeni, da ste manj občutljivi na zunanje dogodke in sklenili ste nov krog, ki vodi navzgor. Tako stanje se pri človeku vzpostavi po prvem ali drugem individualnem tretmaju. Koliko časa boste rabili vi, je odvisno od tega, koliko ste ranjeni.

Z izbiro pravih besed, besed, ki jih rabi vaš notranji otrok, ustvarimo »prostorček« varnosti, »prostorček«, da sem dovolj dober, »prostorček«, da sem viden. S ponavljanjem »prostorčke« utrdimo in napolnimo. Ko to naredimo, smo pripravljeni za korak naprej. Za vsakdan. Za trigerje – sprožilce, ki so nam do sedaj pobirali energijo in nas spravljali v stisko, od sedaj naprej pa bodo darila, da bomo lahko naredili še več. S sprožilci lahko spoznamo sebe, zaradi sprožilcev rastemo, zaradi sprožilcev napredujemo, zaradi sprožilcev naše življenje postaja takšno, kot si ga želimo.

Ko nam je lepo, ko vse teče tako kot mora, ko nimamo strahu in skrbi, se obnašamo tako kot v reklami: » … in spala bi cel dan,« ali pa »in potovala bi vsak dan,« ali pa in v šoping bi šla 3x na dan,« ali pa »mojčkala bi se vsak dan,« ali pa … karkoli si že želite in vas veseli. Osebnostno v takšnem stanju ne napredujemo, ker ni potrebe. V nas je vse mirno, zadovoljni smo, še več, srečni smo. In ni kaj čistiti in spreminjati.

Potem pride misel, slišan ali prebran stavek, neprijeten dogodek, ki poruši naš notranji mir. Prej ko to zaznate, prej lahko predelate. Zato postanite princi in princeske na zrnu graha. Stavki: »Saj ni tako hudo. Saj je dobro. Saj to lahko prenesem,« niso več v redu. Vprašajte se: »Kako se počutim? Kje v meni je oseba, ki se počuti slabše ali slabo, prestrašeno, ogroženo, spregledano, ignorirano, nepomembno, spregledano, neupoštevano …«

Misel, stavek, dogodek je sprožilec, ki je razburkal energijo v vas, ki je do takrat mirovala in zanjo niste vedeli, niti v mirnem in harmoničnem počutju mogli do nje. Zato so sprožilci darilo. Iz slabega potegnite najboljše. Poiščite osebo in jo potolažite. Merilo je počutje, zato ocenjujte.

Sprožilci nam pokažejo, kaj nam manjka, katere so naše šibke točke, kaj nam jemlje energijo, kaj nas ima v oblasti, kaj nas vedno znova in znova onesposobi, da ne znamo prav odreagirati, da smo spet razočarani nad sabo, da se spet skrivimo in slabo počutimo. Skratka, da smo spet v stresu.

Res zanimivo je to, kako smo navajeni naših odzivov. Pogosto slišim: »Presenetilo me je, kako sem drugače odreagiral/a.« Dobesedno naprogramirani smo. Ta naprogramiranost je v nezavednem, zato zavestne odločitve: »Naslednjič bom ravnal drugače,« ne delujejo. Ob sprožilcu so naši mehanizmi v nezavednem močnejši. Te mehanizme pa poganja slaba samopodoba, občutek ogroženosti … Z ustvarjanjem »prostorčkov«, tolažbo notranjega otroka, razbremenitvijo srca te mehanizme slabimo in šele nato lahko odreagiramo drugače, ustrezneje, z manjšim stresom.

več v FB skupini Čarobni odnos

Priporočam v branje

RAZLAGA BEAM METODE 
RAZLAGA BEAM METODE 2 
RAZLAGA BEAM METODE 3 
RAZLAGA BEAM METODE 5
Knjiga ČAROBNI ODNOS