Članki

Novo leto, nov začetek

Novo leto, nov začetek. Zaobljub se držimo tako dolgo, dokler je dovolj energije odločitve. Potem prevagajo čustva, prepričanja in pretekla prtljaga. Navadno je po treh tednih vse po starem. Če res hočete kaj spremeniti v svojem življenju, potem se soočite s čustvi in prepričanji. In prtljago bi morali pustiti v minulem letu. Ampak mi se oklepamo in ne spustimo. Pa ne da se nam. »Pa pretežko je. Pa ni enostavno. Pa jaz tega ne zmorem. To ne gre tako. Tega se ne da pozabiti.« In vlečemo sabo iz leta v leto v prepričanju, da to lahko naredi nekdo drug namesto nas.

Vedeževalka ve. Horoskop ve. Če bodo zvezde na moji strani. Pa ta polna luna. Ves teden pred polno luno se počutimo slabo in še tri dni po tem. Oh ja.

Ali veste kolikšen vpliv ima polna luna na vas? Ali veste, zakaj je ob polni luni težko? Ali veste, zakaj je PMS naporen? Ali veste, zakaj vas retrogradni Merkur ustavlja? Ali veste, zakaj vam ob slabih napovedih horoskopa upade življenjska energija? Zakaj vas postane strah, izgubite upanje, postanete slabe volje in nerazpoloženi? Zato, ker ste prepričani, da to drži. Ne verjamete vase, ne verjamete v življenje, ne zaupate si, zato iščete potrditev zunaj. Bolj kot se od sebe oddaljujete, slabše se počutite. Namenite to leto sebi. Prevetrite se, prečistite, prezračite in zmečite navlako preteklosti stran. Življenje je vaše, življenje je tvoje.

Če vas lunca gunca, imate od nje korist. Korist polne lune je ali so izgovori. Ker je polna luna … Krivda ni naša, ampak od lune. Luna je kriva. Nisem jaz kriva, ampak PMS. Takrat stresamo slabo voljo po vseh in povsod. »Ne morem pomagati. Tako pač je.« Luna in PMS. Polna luna in PMS privlečeta na dan to, kar je v nas. To je najboljši čas, da se s tem soočite. Občutite to, kar je v vas. Ta čas posvetite sebi. Kako se počutim, kaj občutim, v kakšne misli sem se ujel/a …?  Priznajte si, soočite se in se odločite, ali to hočete ali ne. Odločitev je vaša. Moč za spremembo je v vas. In izgovori tudi. Pretehtajte, premislite. Kaj je lažje? Izgovor. Kaj je dolgoročno koristno? Soočenje s seboj in odstranitev čustev, ki vsak mesec sproti kot cunami pridrvijo v vaše življenje, da ga potem dva tedna spet sestavljate.

Sreče, zdravja, ljubezni, notranjega miru ne boste dobili zaradi deljenja objav ali pošiljanja verižnih pisem. Ta pisma so sploh nekaj najboljšega. Nekaj v tem stilu: »Si najboljša oseba … blablabla … če tega ne pošlješ žnj ljudem naprej, te bo doletela nesreča.« Čisto zares se vprašam, ali ta oseba sploh ve, kaj pošilja. Ne, ne ve. Ve samo, da ne želi nesreče. Občutek nemoči v njej je tako močan, da logika in razum odpovesta. Strah pred nesrečo prevlada in za to preprečitev je pripravljena narediti vse, kar piše. Ampak verižna pisma so samo nadležna. Kako pa bo ta oseba odreagirala, ko bo šlo res zares? Kako bo lahko sprejela najboljšo odločitev? Koliko ljudem bo nasedla? Koliko ljudi jo bo pretentalo? Koliko in kakšnim izmišljotinam bo verjela samo zato, da bi imela lažje in lepše življenje? Življenje ponuja, mi se odločamo kaj bomo vzeli in kaj pustili.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC