Članki

Opravljanje

Ljudje obrekujejo in opravljajo. In mi se razburjamo. Hudo, močno, upravičeno. Moje vprašanje je, ali se zaradi razburjanja karkoli spremeni?

Ljudje o nas mislijo točno tisto, kar jim v tistem trenutku ustreza. Govorijo, opravljajo ali klevetajo, ker jim to prinese neko zadoščenje. Ne glede na to, kako ste dobri ali slabi, bodo o vas povedali tisto, kar jim v tistem trenutku paše. Ali imate na to kakršenkoli vpliv? Nimate. Ali lahko preprečite? Največkrat ne. Ali vas vrže iz tira? Ta odgovor veste vi.

Kaj se v vas zgodi? Useka na vašo samopodobo, občutek nezadostnosti in krivdo. To je v vas in to novica razburka in plane na dan. Plane v količini nad 5 in zato nimate več kontrole nad mislimi, mirom v sebi, svojim odzivom in če je le možno, usekate nazaj. Hočete se pogovoriti in zaradi prevelike količine nekontrolirane energije napadate. Še huje je, če do dotične osebe ne morete ali si ne upate in v vas vre in vas žge. Takrat nam pride prav karma in različni izreki: »Bo že karma poskrbela. Vsaka palica ima dva konca.« V tistem trenutku pride malo tolažbe prav.

Poglejmo brez prevelike čustvene energije:

Edina resna poteza je prijava kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime. Večina obrekovanja, opravljanja, natolcevanja je v mejah, kjer se ne boste odločili za prijavo. Razburjanje, soočenja, dokazovanje je bolj ali manj izgubljanje vaše energije. Druga stran bo zanikala, priče bodo poniknile, razložili vam bodo, da se preveč razburjate in dobili bodo novo kost, ki jo bodo lahko glodali naprej. Dobili bodo dovolj materiala, da se bodo še nekaj časa lahko ukvarjali z vami in ne s seboj.

Kaj torej lahko naredite? Osredotočite se nase, obrnite se vase in potolažite prizadete osebe. Iz slabega potegnite najboljše za vas. Do teh čustvenih energij do sedaj niste mogli, a zdaj so na vrhu. Izkoristite to. Počistite občutke krivde, neustreznosti, občutke, da niste dovolj dobri, odstranite jezo. Ne dovolite, da ljudje, ki vam nič ne pomenijo vplivajo na vaše počutje in razpoloženje. Kaj imate pravzaprav od tega, če soseda o vas misli dobro ali slabo? Če vaške ali blokovske čenče čenčajo, jim pustite malo veselja.

Nobenega vpliva nimate na to, kaj bodo ljudje o vas mislili ali govorili. Na to vplivajo njihovi občutki. Če boste delali stvari, ki so jim po godu, vas bodo hvalili in bodo z vami zadovoljni. Kakor hitro boste naredili nekaj, kar jim ne bo všeč, tudi vi njim ne boste všeč in bodo o vas povedali nekaj slabega. Za koga se boste trudili in komu boste posvečali svoj trud, čas in energijo, je odvisno od vaše samopodobe in prepričanj, ki tvorijo vašo prioritetno lestvico. Upam, da so na vrhu te lestvice vaš partner/ka, otroci in ljudje, ki jih imate radi. Tem namenite svojo pozornost in čas, ustvarite prijetno razpoloženje in s svojim notranjim mirom v dom prinašate domačnost, varnost in ljubezen. In to je to, kar je pomembno in vredno.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC