Članki

Princi in princese na zrnu graha

Vsi imamo večje ali manjše želje, cilje, hrepenenja, upanja … Delamo, čakamo, upamo, hrepenimo in spet delamo in spet čakamo in še vedno upamo in hrepenimo. Vse to poraja v nas različna čustva. Lahko postanemo nestrpni, ker tako dogo traja, lahko postanemo žalostni, ker nam ne uspe, užaljeni in zavidljivi, ker drugi to imajo in mi še ne, jezni, lahko se nam zdi krivično … cela paleta čustev in občutkov. Ta čustva in občutki, energija le teh določa, kako bomo reagirali, kaj bomo govorili, delali, sporočali in paradoksalno je, da lahko naredimo vse v redu in prav, potem pa zaradi neobvladovanja čustev vse podremo. Saj poznate stavek, kar z rokami naredi, z ritjo podre. »To sploh nisem jaz. Sploh se ne poznam. Nekaj je močnejše od mene. Ne morem si pomagati,« so stavki, s katerimi ljudje kasneje opisujejo, kaj se je zgodilo. Skrajni primer je, ko se na sodišču sklicujejo na čustveno neprištevnost. Energije čustev imajo torej takšno moč, da zaradi njih ljudje končajo v zaporu. Vem, da ste daleč od tega, a če čustev, teh energij ne obvladate in se pojavljajo pogosto, vam v vsakdanu kljub temu lahko povzročijo veliko težav in vsega se ne da vedno popraviti.

Samo ko gre za ohranjanje življenje, je treba odreagirati takoj. Vse ostalo lahko počaka. Ne delajte revolucije, ne odločajte se, ko je čustvene energije preveč. Odločajte se, ko ste približno umirjeni, ko v vas ne divja vihar, ko niste besni, užaljeni, ljubosumni, žalostni, ko vas ne duši, tišči in trga. Da do tako močnih energij ne bo prišlo, pa poskrbite danes. Ženske bi bile rade princeske. Postanite in bodite. Postanite princesa na zrnu graha. Ljudem, s katerimi delam, to naročim, ko dovolj osvojijo tehniko. Postanite občutljivi na to, kako se počutite. Bolj ko se posvetite sebi, bolj ko neprijetne občutke odstranjujete, prej, lažje in bolj podrobno jih boste naslednjič začutili in opredelili. Prisluhnite sebi. »Kaj mi zdaj spet ni prav?« je najboljše vprašanje, ki si ga v dnevu lahko postavite. Počistite, poiščite osebo v sebi, kdaj ste se že tako počutili, pokličite ostale osebe, združite, peljite na travnik, ponovno združite in potolažite. Ko obvladate, vam to ne vzame veliko časa, ker proces steče spontano, tako kot spontano pridejo neprijetne misli in neprijetni občutki. »Kako slabo se spet počutim?« in potegnite osebo na travnik. »Kaj mi spet bluzi po glavi?« Odprite vrata in spustite ven. »Kaj me spet tišči?« Porite ven. Znova in znova in znova.

Postanite princi in princese na zrnu graha. Poskrbite zase. Sami. Na ta način boste najbližje harmoniji, ravnovesju, uravnoteženju, notranjemu miru. Tudi tega se je treba navaditi. Bolj ko se boste navadili, prej bo to vaše normalno, običajno stanje, prej boste občutili odklone navzdol, prej boste zaznali čustva in občutke, ki vas vlečejo navzdol, ki vam pobirajo energijo in ki vas silijo, da delate in govorite stvari, ki jih kasneje obžalujete. Vsi odkloni v razpoloženju navzdol, v slabo počutje, so stres za telo. Ne dovolite energijam neprijetnih občutkov, da obremenjujejo vaše telo, um in srca ves čas. Še tako dober avto bo škripnil, če ga boste 24 ur terali na polno. Bodite s sabo vsaj tako skrbni, kot ste s svojim avtom :)

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC