Članki

Kako se imeti rad?

Ponovno poglejmo, kaj pomeni imeti se rad. Kako se imeti rad? Kako se končno znebiti slabega občutka, da se nimam dovolj rad?

Obrnite se navznoter. Kako se počutite? Postanite princeske in princi na zrnu graha. Zakaj se ne počutim dobro? Kaj me tišči? Kaj me skrbi? Zakaj se ne počutim udobno, zadovoljno? Zakaj imam občutek, da nisem dovolj dober? Zakaj me spet boli glava, želodec, hrbet, roke, noge, zakaj sem par naprej utrujen? Zakaj imam vrtoglavice, zakaj mravljinčenje ne poneha? Zakaj? Zakaj me ljudje vedno znova razočarajo, razjezijo, užalijo, prizadenejo … Zakaj?

»Stvari« v vas so tiste, ki delajo težave in vam preprečujejo, da bi počutili boljše. »Tisto« v vas preprečuje, da bi ustrezneje reagirali. Kako naj bo življenje lepše, lepše, prijetnejše, če v vaši glavi divjajo misli o neustreznosti, če so se skrbi razbohotile, če krivda razjeda, kar je ostalo nepoškodovanega, če strah kraljuje in zato preveč ali premalo jeste, se prepoteni in panični zbujate in že zjutraj ne veste, kako boste sestavili dan. Rešitev ni zunaj, prepričali ste se že neštetokrat, zato odnehajte. Včasih je treba odnehati in začeti na novo, drugače.

Poglejte v svojo glavo. Neustrezne misli brez konca znova in znova divjajo. Zakaj dovoljujete, da se to dogaja? Ali bi dovolili, da podgane divjajo po vašem domu? Ali bi živeli z njimi? Ali bi se jim vedno znova umikali, da vas ne bi obgrizle? To delajo neustrezne misli v glavi. Vedno znova vas obgrizejo, da vas boli, da vas je še bolj strah, da imate manj moči, da izgubljate razum. Podgan v stanovanju bi se hitro znebili, lahko se znebite tudi neustreznih misli. Imate se radi in podgan bi se znebili. Imate se radi in znebite se neustreznih misli.

Poglejte prsni koš. Ali bi v domu imeli kupe smeti? Zakaj redno odnašate smeti iz stanovanja, iz svojega telesa pa ne? Kje je logika? Ali bi si nadeli največji nahrbtnik poln skal in ga dan za dnem prenašali okoli? Vsak korak bi bil težak, bolel bi vas hrbet, veliko stvari ne bi naredili, ker bi bilo enostavno prenaporno. Ali bi hodili z polnim nahrbtnikom skal? Ne bi, saj niste neumni. Sneli bi ga. To je vsem jasno. Imate se radi in zato vrzite smeti in skale iz prsnega koša.

Poglejte trebuh. Našli boste veliko temne, umazane gošče, kot poplave, ki zalijejo kleti in stanovanje. Po poplavah ljudje očistijo, razkužijo, popravljajo bivanjske prostore. Imate se radi in to goščo spravite iz trebuha. Imate se radi in zmorete. Verjemite, več časa traja in težje je očistiti stanovanje po poplavi, kot očistiti trebuh. Znate, zmorete, ker se imate radi.

Poiščite vse mravlje, drobne nemirne pikice, ki povzročajo mravljinčenje. Odprite jim vrata in naj odidejo. Ne upirajo se, komaj čakajo, samo možnost jim dajte.

Poiščite strah in krivdo in ju vrzite ven. Ali bi nepridipravom, ki bi vdrli v vaš dom kuhali večerjo? Ali bi prenašali, da vas ustrahujejo? Da bruhajo po vaši preprogi, uničujejo pohištvo, vas ustrahujejo? Ne bi, vem, da ne bi. Vrgli bi jih ven tako ali drugače. Zakaj se torej pustite ustrahovati strahovom? Močni ste, zmogli se težje stvari. Imate se radi in ne dovolite, da strahovi rovarijo po najlepšem domu in ga uničujejo.

Stopite do srca. Ljudje pravijo, vidim anatomsko srce. Ne morem si predstavljati srca z učki, usti, rokicami in nogami. Ker sem vendar odrasel. In zrel in odgovoren in je »kr neki« tako fantaziranje. Vprašajte se, katero srce vas boli, ko ste razočarani? Kakšno srce hrepeni po ljubezni? Kakšno srce je razočarano? Kakšno srce je prestrašeno? Kakšno srce se boji predati in ponovno ljubiti? Anatomsko? Ne, tisto z očki in ročicami :). Stopite do njega, objemite ga, povejte mu, da ga imate radi. Povejte svojemu srcu, da ste ga našli in ga razbremenite. Vse to že znate, neprestano o tem pišem. Imate se radi in vzpostavite ponovno povezavo s srce. Nihče ne more narediti tega namesto vas. Vi to znate, zmorete in si zaslužite.

Poiščite osebe, ki se ne počutijo dobro, ki so žalostne, ki so nevredne, krive, grde, ki jih je sram, so neustrezne, ne dovolj dobre, lepe, zanimive in jih odpeljite na travnik, da jih razbremenite, potolažite, da veste, kje so. Združite jih v eno, ker je to le energija. Energija, ki se je v naše dobro sposobna spremeniti v podobe, da lažje naredimo. Začutili boste olajšanje. Niste sami, vaša duša je ves čas z vami, v vas, vodi vas, le ponoven stik vzpostavite z njo. Imate se radi, zato se ponovno povežite.

Jeza, dovolite si biti jezni. V sebi. Cepetajte, tulite, preklinjajte in zmečite v steno vse, kar bi radi razbili.

Užaljenost vas ujame. Znajdete se na drugačnem svetu. Nič več ni lepo. Ubogi ste. To je tisti svet, ki ni resničen in ni realen. Ujetniki ste in naroči vam, da se morate maščevati. In krog je sklenjen. Spet smo pri mislih. Neustrezni, mislih, ki vam ne koristijo in vam pobirajo moči.

Vse to sem že velikokrat povedala, napisala tu in v knjigi, vsi postopki so vam na voljo, lahko delate sami, lahko vam pri prvih korakih pomagam. Vsak dan se mi zahvaljujete in vesela sem vsake zahvale, vsakega srčka, ki ga dobim, a vedite, karkoli naredite, naredite vi. Vse je vaše delo. Vi ste tisti, ki  delate, ki naredite, ki spremenite. Ko se enkrat zahvalite meni, se desetkrat zahvalite sebi. Čestitajte si. Karkoli naredite je bolje kot nič. Imate en sam dom, to je vaše telo. Naše telo je edino kar imamo. Poskrbite zanj in takrat se bo spremenil svet okoli vas.

Odnosi z ljudmi so le odsev tega, kar je v nas. Zato se znebite vsega, kar vam dela štalo v življenju. Tu ni preskakovanj, tu ni bližnjic. To je pot življenja, pa če nam je všeč ali ne. In ko se imate radi, začutite, da je tak odnos s samim sabo tisto pravo. Čisto vseeno je ali tak odnos imenujemo dober ali čarobni. Pomembno je počutje, sprejetje samega sebe z vsem dobrim in slabim, ker se lahko odločite ali boste dobri ali slabi. Odločite se ali boste delovali dobro ali slabo. Vi določate in odločili se boste pravilno, ker se imate radi.

Jaz vem, da znate, zmorete in si zaslužite. 

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC