Članki

izziv

Karkoli delamo, mora imeti nek smisel. Če smisla ni, ni zagona, ni volje in se nam ne da. Z zagonom in veseljem delamo, če nam projekt predstavlja izziv. V vsakdanu rabimo torej izziv, motivacijo, t.i. pozitiven stres, ki za telo ni škodljiv, saj doseženo prinese veliko energije uspeha, vrednosti, zadovoljstva, sreče. Napolnimo, dvignemo samopodobo. Kaj je torej izziv?

Izziv je izraz za uravnoteženo energijo med tem kar zmoremo in česar ne zmoremo. Meja je tanka. Na lestvici med 0-10 (0 je najlažje – 10 je najtežje) je točno na sredini, torej 5. Če nihamo med 4 in 6, delo, projekt, zastavljeni cilj speljemo, naredimo, dokončamo. Če je 3 in manj, izgubimo motivacijo, smisel in odložimo za kasneje. Enkrat. Bom že. Zdaj se mi ne da. In tam stoji in čaka name in na vas, ali pa naredimo vseeno, ker je pač treba narediti, a ob tem ne dobimo dodatne energije. Opravljeno je do naslednjič. Tak primer je npr. vsakodnevno gospodinjstvo ali vožnja avta. Čisto drugače je bilo na začetku. Spomnite se svojega prvega peciva, ki ste ga spekli in zadovoljstva, ki ste ga ob tem čutili, ali prve samostojne vožnje. Velik dogodek, sposobni smo, zmoremo.

Če je težko nad 6, nastopi stres, frustracija in se vklopijo obrambni mehanizmi z izgovori, zakaj nečesa ne naredimo in ne bomo naredili. Če je kljub vsemu treba narediti, pravimo, da gremo preko sebe. Naredimo kljub negotovosti in strahu, kljub nelagodju. Po opravljenem nastopi olajšanje in občutek zadovoljstva. Preplavi nas energija uspeh in vzhičenosti, da nam je uspelo. Ta energija popravi škodo, ki jo je naredil negativni stres. Problem nastopi, če vsak dan delate stvari, ki so na meji 7 ali celo višje. To je največkrat zahtevna služba s še bolj zahtevnimi šefi. Takrat ugodja, zmagoslavja, zadovoljstva ne čutite, nimate časa zanj, ker ste z mislimi že pri naslednjem projektu, pri zahtevah naslednjega dne. Stresa ne nevtralizirate, ampak se nabira v vas, življenjska energija pada, ker je sproti ne nadomeščate. Več izgubljate kot dajete. Pravimo, da stres uničuje naše telo in ga res. Za več kot polovico bolezni je vzrok stres, prekomerne psihofizične obremenitve brez odmor, predaha, rekonvalescence.

Komaj čakamo konec tedna, da malo pridemo k sebi, a je prekratek, čakamo dopust, celo leto čakamo tiste tri tedne dopusta. Živite tukaj in zdaj in počutite se relativno dobro vsak dan. Življenje od vikenda do vikenda, od dopusta do dopusta, je prenaporno.

Gremo po točkah:

Kaj je »tisto« kar mi povzroča v službi največji stres?

Kako je v mojem prsnem košu?

  • Če ni ultra top, odprite vrata in izpraznite, kot izpraznete vsak dan koš za smeti. Ven, vse naj gre ven.

Kako je v moji glavi?

  • Če ni vse jasno, lahko in sveže, ven, vse naj gre ven s šefom in sodelavci vred, vsi roki, ki pritiskajo in vse ure, ki tiktakajo.

Kako je v mojem trebuhu?

  • Če je napetost, bolečina, skrčenost – ven, vse naj gre ven.

Kako se počutim? Kako se v sebi počutim?

  • Potolažite osebo na travniku in ji povejte, da naj bo brez skrbi. Dovolj dobra, lepa, prijazna, sposobna in vredna je.
  • Poiščite osebe, ki so prestrašene, negotove, nevredne, dvomljive in jih po znanem postopku peljite na travnik in zaključite proces.

Odnosi? Kaj mi okolica sporoča in kaj razumem?

  • Odstranite občutke krivde, strahu, nevrednosti iz telesa.
  • Poiščite krive, ne dovolj dobre, nevredne, ponižane osebe in jih peljite na travnik in zaključite proces.
  • Odstranite jezo, dajte si duška. Znate in zmorete.

Kako se počutite? Bolje. Zdaj lahko začnete delati in sproti preverjajte. Rabite 5 sekund vsakih nekaj minut.

Tako izgleda v alinejah, jasno in kratko in enostavno. Do tega pridete, ko se procesov naučite in jih osvojite. Znanje vsak dan z vami delim TU, preberete lahko tudi predhodne objave, za lažji začetek so zvočni posnetki TU, v obeh knjigah TU so napisane stvari, ki se jih tu še nismo dotaknili in vam proces olajšajo, z individualnim tretmajem vas v najkrajšem času naučim tehnike in odstranimo, kar vam dela največ težav, z vključitvijo v delavnico TU ustvarite navado in proces odstranjevanja in dvigovanja življenjske energije postane rutina kot dihanje ali umivanje zob.

Znate in zmorete, predvsem si pa zaslužite. 

več v FB skupini Čarobni odnos

Priporočam v branje

UJETNIKI
RAZLAGA BEAM METODE
NE BORITE SE