Članki

pot do srca

V življenju naj bi nas vodila razum in srce. Trezna glava in ljubeče srce sta kombinacija uspeha. Razum je hladen, odločen in neizprosen. Zanimajo ga dejstva in rezultati. Srce je ljubeče in močno. Moč je tisto, zaradi česar srce upa ljubiti, se prepustiti, zaupati, lahko odpušča in se pravilno odloča.

Ko se nam na čustvene področju zgodi kaj hudega, nas boli srce. Ko se razhajamo, je naše srce žalostno. Ko smo v negotovosti, čutimo skrbi prav v srcu. Žalost, osamljenost in skrbi vplivajo na srce. Poškodujejo ga, ranijo, stisnejo ga lahko tako močno, da ga skoraj ne čutimo več. Skrbi skrčijo srce. Prestrašijo ga, zato bije hitreje. Večino časa je napeto in počasi se utrudi. Utrujeno srce ne dela pravilno, zato se npr. pojavi nereden ali prehiter utrip. Zdravila ublažijo težave, a odpravijo jih ne.

Osamljenost prestraši srce. Prestrašeno srce se skrije globoko v kot in človek nima več občutka, da nekam spada. Ne čuti svoje biti, moči svojega srca, zato pristaja na marsikaj. Pristane na slabo ravnanje okolice, na izkoriščanje, zasmehovanje, obtoževanje …

Žalost rani srce. Rane so lahko tako velike, da se nikoli ne pozdravijo. Oseba z močno ranjenim srce živi v preteklosti, ne more pozabiti dogodkov, ne zmore naprej, ker rane tako močno bolijo.

Oseba vse bolj izgublja stik s srcem. S tem se izgublja zavedanje moči. Nemoč ustvarja strah. Takrat prihaja v situacijo, ko nastopi tesnoba. Razumsko gledano je nič ne ogroža, ve, razume, a tega ne občuti. Občutek nemoči in čustvena obremenitev sta tako močna, da lahko nastopi depresija in/ali pride do paničnih napadov. Panični napad ni nič drugega kot zadnji krik na pomoč z zahtevo, poišči srce in svojo moč. Večina ljudi še nikoli ni obiskala svojega srca, ne zna ga potolažiti, ne ve, da rane preteklosti vplivajo na sedanjost.

Zdravila težave olajšajo, a srce lahko pozdravite in razbremenite le vi in nihče drug. Ko oseba prvič sreča svoje srce, je to zelo čustven dogodek po katerem nastopi prijetno olajšanje. Ko ljudem pred tretmaji razlagam, me ne razumejo dobro. Ne vedo točno, o čem govorim. Po koncu procesa se prijetno počutijo, presenečeni nad odkritji in spoznanji in olajšani, ker čutijo moč. Čutijo prvinsko globoko moč v sebi, o kateri piše in govori Louise Hay.

Samo eno srce imate. Poskrbite zanj, potolažite in pozdravite ga, opraviči se mu, ker ste ga tako dolgo pustili samega. Naloga srca je, da utripa in da je srečno. Omogočite mu, da lahko opravi svojo nalogo.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

VODENJE DO SRCA
ODLOČANJE V UMIRJENOSTI