Članki

Decembrske limone

Ko ti življenje ponudi limone, si naredi dobro limonado, je stavek, ki mi je všeč. December je mesec, ki nekaterim prinaša veliko limon. Veseli december in družinski december nekatere ljudi spravlja v stisko. Osamljenost, jeza, zavist, obup, nemoč, strah pridejo izraziteje na dan. Ne ustrašite se teh občutkov, nič ni narobe z vami. Nabrali so se v vas in zato še niste slabi. Pozabite na to, da je treba vse sprejemati z ljubeznijo, da je treba biti hvaležen za čustveno bolečino. V tej fazi ne morete biti in vsaka prisila v to smer je pravzaprav nasilje nad sabo. Pravite, da vas drugi ne poslušajo, a koliko poslušate sami sebe? Pravite, da vas drugi ne razumejo, a razumete sami sebe? Pravite, da vas drugi ne sprejemajo, a sprejemate sami sebe? Pravite, da vam drugi želijo slabo, a morda slabo delate sami sebi. Dovolite si to, s čemer se tako strinjate: »Sem, kakršna sem.« Ko to sprejmete, lahko s tem šele nekaj naredite. Če zanikate, potlačite, ne izgine. Le skrije se in kamorkoli greste, nesete vse to seboj. S komerkoli ste, vpliva to na odnos. In zato se stvari ponavljajo. Vedno znova se vam dogaja eno in isto. Če že delate obračun, potem ga naredite temeljito.

Niste slabi, če ste jezni, a jezo izrazite na pravi način. Tulite, brcajte, jezite se, preklinjajte, dajte si duška, ko ste sami. Potegnite jo na dan in bodite jezni zaradi jeze same, ki je v vas. Odločite se, da je dovolj tega. Da je dovolj jeze, ki v vas rovari. Kjer je jeza, ni prostora za ljubezen. Jeza mora najprej ven, da naredite prostor za ljubezen. Samo tako to gre in nič drugače.

Niste slabi, če ste nevoščljivi. Dolgotrajno hrepenenje ustvari nevoščljivost. Nova limona s katero lahko naredite dobro limonado. Ne, ne želite biti nevoščljivi, a si ne morete pomagati. Zdaj se lahko odločite, nisem slaba, če sem nevoščljiva in ne želim biti. Želim, da nevoščljivost izgine iz mojega telesa, predihajte jo, prejokajte jo, naj se izrazi kot jeza, dajte si duška in naredite prostor za željo.

Poiščite vse, kar vam povzroča čustveno bolečino. Čustvena bolečina je velikokrat hujša od telesne. Pobere veliko življenjske energije, dela škodo, ki jo je težko popraviti. Vpliva na odnose in na vaše zdravje. Vpliva na osebe, ki jih imate radi in na kvaliteto življenja. Odstranite vse, kar vam povzroča čustveno bolečino in naredite prostor za lepše občutke. Dokler je košara polna limon, vanjo ne morete dati jagod. Dokler ne vržete stran starih oblek, v omari nimate prostora za nove. Naredite prostor za to, kar si želite. Vse vas že čaka pred vrati, a vrat ne morete odpreti, ker so zabasana s šaro.

Zakaj bi čakali še eno leto na nove limone? 

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

OTROK V MENI IN NOTRANJI OTROK
STRAH NAŠ VSAKDANJI
MAHAM Z REPKOM