Članki

Ustreznost

Ljudje želimo biti všečni, priljubljeni, zaželeni. Do tega pridemo, če se ustrezno obnašamo. Vendar je kot povsod tudi tu potrebno ravnovesje. Nikoli ne bomo vsem všeč in nikoli se ne bodo vsi z nami strinjali. Nič ni narobe s tem, če želimo ugajati, narobe postane, če začnemo živeti tako, kot ustreza drugim. Če se bojimo neustreznosti, gremo lahko v skrajnost in iz harmonije.

Takšna oseba lahko zataji svoje želje in hotenja samo zato, da ji drugi ne bodo zamerili. Postane ustrežljiva in pripravljena je na marsikatero ponižanje. Lahko postane glasna, se pretirano hvali ali na prisiljeno zabaven način želi zabavati druge. Kako se bo obnašala, je odvisno od njenih prepričanj.

Zanimivo pri tem je, da je bolj pomembno mnenje prijateljev, znancev, sodelavcev in ljudi, ki jih niti ne pozna dobro, manj pa mnenje ljudi, ki jo imajo radi in so ji res blizu. Dobiti želi potrditev, da je ustrezna. Sčasoma izgubi samo sebe in rezultat je, da je samo bolj zbegana. Ne počuti se dobro. Namesto, da bi se obrnila navznoter, se obrne navzven in se še bolj prilagaja in išče ustreznost. Razni instant nasveti o tem, kako se obnašati, kako izgledati, kaj povedati, ne koristijo, prej škodujejo.

Odgovor se skriva v vsakem posamezniku. Samo vi veste, kako se počutite in koliko ste v harmoniji. Osredotočite se na samopodobo v srcu, ne v glavi. V glavi deluje ego, ki vam lahko škodi. Spravite ga na stranski tir, spustite zavest do srca in poiščite odgovore. Včasih gre lažje, včasih težje. Bolj kot boste v harmoniji, manj boste potrebovali potrditev od zunaj in svobodnejše se boste počutili.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

SPUSTI, SAMO SPUSTI
BODI PRIDEN. BODI PRIDNA.
IZGORELOST