Članki

Preteklost

Preteklost je minila. Dogodki in občutki so vas spremenili. Danes ste drugačni, kot ste bili včeraj. Čas je šel naprej, zato pojdite naprej tudi vi. Ne zataknite se v preteklosti, ker vam to ne koristi. Ne glede na to ali ostajate v spominih prijetnih dogodkov ali neprijetnih, znižujete življenjsko energijo.

Hrepenenje po še je včasih tako močno, da ne začutite in spregledate dogodke in občutke sedanjosti. Zanihate iz ravnotežja, nič ni dovolj dobro, slika vašega vsakdana postane črno-bela. Želite to, kar ste čutili ali imeli v preteklosti, hrepenenje ustvari zid in sedanjost se vas ne more dotakniti. Danes ni nič dovolj dobro. Nočete tega danes, hočete tisto od včeraj. Zato naj bi dan začeli s hvaležnostjo. Hvaležnost vas spomni, kaj imate in kaj čutite. Ozavestite vse, kar vam je postalo samoumevno in zato nepomembno. Imate veliko.

Tudi ego in um se ne pustita odpraviti kar tako. Preteklost vlečeta na plan, želita zadoščenje. Največ sovražnikov ustvarimo v glavi. Pomembnost je pomembna, domišljata si, da ljudi zanima kaj in kako živimo, da spremljajo vsak naš korak, da nam zavidajo uspehe in privoščijo neuspehe. Zato sta nepopustljiva. Okupirata nas, vodita naše življenje, stroga sodnika in nepopustljiva priganjalca hočeta popolno sliko uspešnega življenja. In mi se ženemo in ženemo in nikoli ni dovolj, ker je življenje sestavljeno in veselja in žalosti, iz uspehov in neuspehov iz ljubezni in neljubezni … Ne pustite se njima ujeti, ne podoživljajte preteklih krivic, ki to morda niti niso. Um in ego znata pretiravati in zahtevata zadoščenje. Pustite preteklost, dovolite si odnehati in poiskati novo pot, čas gre vedno naprej in vi z njim.

Postanite pomembni. Pomembni navznoter, ne navzven. Pomembne naj vam postanejo vaše misli, pomembni naj vam postanejo vaši občutki, pomembno naj vam postane vaše srce. Vprašajte se, ali vam koristi to, o čemer razmišljate, ali vam koristi ostajanje v preteklosti, ali vam koristi, da vas um in ego ponižujeta, primerjata z drugimi, zahtevata dokazovanje, da ste boljši? Ali vam koristi, da od drugih pričakujete to, česar ne daste sebi? Ali vam koristi, da vam je vseeno za vaše srce? Odgovori so v vas, nihče drug vam jih ne more dati.

Ko berete in slišite, da se morate imeti radi, to pomeni, da si vzamete nekaj minut na dan za svoje misli, srce in dušo. Da um in ego ukrotite, da začutite svoje srečno srce in da prisluhnite duši. Takrat boste začutili, da zmorete, začutili boste svojo moč, začutili boste svojo vrednost. Ne bo več želje ne potrebe po tekmovanju in dokazovanju. Vaša energija se bo napolnila z brezpogojno ljubeznijo duše. Šele ko nekaj imate, lahko to tudi delite in podarjate.

Zdaj imate. Danes. Ta trenutek. Če želite, lahko podarite.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC