Članki

Zaupanje

Z veliko ljudmi upravlja strah. Sporoča jim, da niso močni, da ne zmorejo, da si ne smejo zaupati, strah jih spravlja v stisko in neracionalna dejanja. Strah jih je ali jedo pravo hrano ali ne, strah jih je ali se bodo odločili prav ali ne, strah jih je zaupati in verjeti vase. Zato se borijo, vlagajo, se trudijo, preprečujejo in vse delajo na podlagi strahu. S tem sporočajo telesu: »Ne zaupam ti. Ne zmoreš.«

Prebirajo članke z bombastičnimi naslovi, kaj vse je škodljivo za njihovo telo, ki jih spravijo v še večjo stisko, berejo deklaracije, preštudirajo vse o maščobah, sladkorju, beljakovinah, mleku, E-jih, uživajo prehranske dodatke, ki jih ne potrebujejo in še niso prepričani, če so naredili res vse, da bi preprečili bolezen. Z nezaupanjem vase sami sebi jemljejo moč in življenjsko energijo,  s tem krepijo strah in zaradi strahu so v stresu. Ta stres povzroči več škode, kot vsi prej našteti dejavniki.

Če ste prepričani, da vam nekaj škodi, potem vam to res škodi. Če ste prepričani, da vam nekaj ne škodi, potem vam to ne škodi. V vsakem primeru imate prav. V prvem primeru znižujete frekvenco in slabite energijo, v drugem jo ohranjate. Telesu sporočate, da mu ne verjamete, dvomite v najpopolnejši stroj, hkrati pa pričakujete, da bo optimalno deloval. To je tako, kot če na ogenj nalagate drva in hkrati polivate z vodo. Zato gre življenje gor in dol, odvisno od tega, ali je več drv ali vode.

Če ne zaupate sebi, potrebujete zunanje potrditve, ki jih je vedno premalo in občutek, da bo vse v redu hitro izgine. Srce postavite na stranski tir, ne vzamete si časa zanj, hkrati pa trdite, kako so vas drugi ljudje prizadeli, razočarali, nalagali, zavrgli, prevarali, da jim je vseeno za vas … Z nezaupanjem vase postavljate blokade in pregrade, ki preprečujejo, da bi bila življenjska energija močnejša. Sami sebi jemljete moč. Ne počnite tega. Obrnite se navznoter. Sploh ni treba veliko, da postane vaše življenje in doživetja drugačna.

Zaupanje poiščite v prsnem košu, v srcu. Moč poiščite v trebuhu. Postanite pomembni sami sebi. Ne navzven, navznoter. Potujte, raziskujte, naj se vam zgodi in dogaja.

več v FB skupini Čarobni odnos ali MMC